coberta revista Biblioteca Escolar num 21

Biblioteca escolar inclusiva

coberta revista Biblioteca Escolar num 21Al número 21 de la publicació del programa Biblioteca Escolar Puntedu trobareu entre el recull d’articles escrits per experts en la matèria, un escrit per mi en el que trobareu les claus per iniciar el camí cap a l’accessibilitat en la biblioteca escolar. Aquesta és la introducció:

La biblioteca escolar és una de les portes d’accés a la lectura, a l’aprenentatge i a la construcció del futur dels infants. És per això que ha de ser accessible a tota la comunitat educativa, però especialment als col·lectius més vulnerables, com ho són els infants amb discapacitat i/o trastorns de l’aprenentatge, per tal de donar-los les mateixes oportunitats que a la resta d’infants.

Aconseguir-ho passa per ser conscients de la diversitat funcional als centres escolars, actual o en previsió de futur, i de la voluntat de tot l’equip docent d’apostar per l’accessibilitat universal al centre.

Perque la biblioteca escolar ha de ser accessible per a tots els infants tinguin o no discapacitat, i/o trastorn de l’aprenentatge, tot tenint present que l’accessibilitat s’inicia a la mateixa llar i no s’ha de trencar en cap moment ni físicament ni cognitivament ni sensorialment. L’escola ha de cobrir les necessitats lectores i d’adquisició de coneixement a les aules i també a les biblioteques.

Trobareu el monogràfic a:

http://xtec.gencat.cat/web/.content/projectes/biblioteca/biblioteca-escolar-en-el-segle-xxi/documents/BE21.pdf

També podeu trobar els articles descarregables en PDF a:

http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/biblioteca/biblioteca-escolar-en-el-segle-xxi/

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s