Entrevista a Lluís Zendrera

ediciones de juventudLluís Zendrera forma part de la tercera generació d’editors de Juventud, fundada pel seu avi Josep Zendrera a principis del segle XX, l’any 1923. Una segona generació a través de Conxita Zendrera, tieta del Lluís va impulsar l’editorial amb publicacions que van marcar tota una generació de lectors (entre les que em trobo jo mateixa) com les col·leccions de «Los cinco» o «Los siete secretos» d’Enid Blyton o els còmics d’en Tintín.

Juventud va ser la primera editorial a traduir Peter Pan i va fer accessible als infants títols com Heidi, Pippi Calzaslargas o els clàssics d’Andersen o els germans Grim. Durant gairebé cent anys no han deixat de publicar i aquest llegat és el que va rebre el nostre convidat. 

El Lluís ha viscut el món editorial des de ben petit. Tot i que no tenia previst dedicar-s’hi i que va arribar una mica per casualitat quan va haver de cobrir un lloc de treball (ens ho explica a l’entrevista). Va descobrir poc a poc la seva passió per aquesta herència familiar i gràcies a començar des de baix i de recòrrer tots els processos editorials va arribar ja fa uns quants anys fins a la gerència, des d’on aquesta setmana ens obre les portes a conéixe’l una mica més. La seva tasca a l’editorial (i molt més enllà) i la seva persona…

Ens parla de la seva passió pel mar i la navegació com peix a l’aigua… Quin millor lloc que el nostre programa!

ESCOLTA L’ENTREVISTA A LLUÍS ZENDRERA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s