La setmana passada (i encara tenia pendent penjar la noti) vaig entrevistar al Josep Maria Juli.
Josep María Juli és julilustrador, en minúscula i amb una sola «i». Un Arenyenc que parla pels colzes i al que és impossible fer una foto sense una ganyota.
ESCOLTA L’ENTREVISTA AL JULILUSTRADOR
Dibuixa perque és una cosa que l’apassiona i es nota. Va estudiar còmic a l’Escola JOSO: centre de còmic i art visual i de seguida va veure que s’expressaba millor en el mon infantil i va decidir estudiar il·lustració a l’Escola d’Art i Superiro de Disseny Pau Gargallo de Badalona.
Durant un temps va treballar com a dissenyador gràfic fins que es va voler centrar en il·lustració infantil.
Des de llavors, ha publicat amb diferentes editors de jocs de taula, llibres de text i també s’ha endinsat en el món de la literatura infantil.
Algunes de les editorials amb les que ha treballat: Santillana, Círculo de lectores, Larousse, Macmillan, Anaya, el Cep i la Nansa, Vicenç Vives, Edebé, Barcanova, Somnins, Creappcuentos, Educa Borras, Diset y Falomir juegos…En julilustrador desprèn alegria i ho tradueix a les seves il·lustracions que són de colors vius i alegres.
Per Sant Jordi va presentar el seu darrer treball amb La Vali la Valenta amb text de Ramon Grau i les seves il·lustracions publicat pee El cep i la nansa edicions.
La gosseta Vali la van llançar al mar el dia que va néixer, però va sobreviure i des de llavors només pensa a tornar a casa. Pel camí es troba amb nous amics i pateix moltes aventures i, tot i ser petita i feble, demostra molt de coratge; per això se la coneix com a Vali la Valenta. La Vali descobrirà la cara menys agradable dels humans i lluitarà perquè els valors que ens fan persones sempre prevalguin.
Un projecte que forma part de la campanya #paralosvalientes de l’Hospital Sant Joan de Déu. El projecte #paralosvalientes de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona té com a objectiu construir el centre més gran d’Europa i un dels més importants del món: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, que disposarà de les infraestructures, les eines i el valor de grans professionals per tractar i investigar el càncer infantil.
També novetat d’aquest 2018 Barcanova ha publicat a la seva col·lecció Bosc de colors una versió de Pinotxo il·lustrada per en Juli amb text de Estel Baldó, Rosa Gil, i Maria Soliva.
En Pinotxo és un ninot de fusta. Una nit, quan tothom dorm, una fada li concedeix el do de la vida i a partir daquest moment comença a viure un munt daventures. En Pinotxo és una mica mentider i una mica entremaliat, però té un gran cor i, amb lajut del seu amic grill i de lestima del seu pare, aprendrà a no dir mentides.
Per afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, cada doble pàgina presenta el text duna manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.
El seu primer conte il·lustrat, pertany a la col·lecció Ginjoler: El ratolí Pérez publicat amb El cep i la nansa edicions, en castellà amb Carambuco: El ratoncito Pérez. amb text de Montse Balada.
El Ratolí Pérez era molt feliç quan feia la seva feina. Nit rere nit sortia de casa per anar a recollir les dents dels nens i les nenes. Fins que un dia va aparèixer el Ratolí Giménez proclamant-se el nou ratolí de les dents!
Quin embolic! Qui serà el nou ratolí de les dents: en Pérez o en Giménez?
Una col·lecció accessible i inclusiva, adaptada a la llengua de signes catalana.
El Juli a més ha col·laborat amb el programa amb un dels peixos que formen part del nostre oceà…
Si el vols conéixer una mica més, ESCOLTA L’ENTREVISTA AL JULILUSTRADOR