Josep Maria Juli és: julilustrador

La setmana passada (i encara tenia pendent penjar la noti) vaig entrevistar al Josep Maria Juli.

Josep María Juli és julilustrador, en minúscula i amb una sola «i». Un Arenyenc que parla pels colzes i al que és impossible fer una foto sense una ganyota.

ESCOLTA L’ENTREVISTA AL JULILUSTRADOR

Dibuixa perque és una cosa que l’apassiona i es nota. Va estudiar còmic a l’Escola JOSO: centre de còmic i art visual i de seguida va veure que s’expressaba millor en el mon infantil i  va decidir estudiar il·lustració a l’Escola d’Art i Superiro de Disseny Pau Gargallo de Badalona.
Durant un temps va treballar com a dissenyador gràfic fins que es va voler centrar en il·lustració infantil.

Des de llavors, ha publicat amb diferentes editors de jocs de taula, llibres de text i també s’ha endinsat en el món de la literatura infantil.
Algunes de les editorials amb les que ha treballat: Santillana, Círculo de lectores, Larousse, Macmillan, Anaya, el Cep i la Nansa, Vicenç Vives, Edebé, Barcanova, Somnins, Creappcuentos, Educa Borras, Diset y Falomir juegos…En julilustrador desprèn alegria i ho tradueix a les seves il·lustracions que són de colors vius i alegres.

Per Sant Jordi va presentar el seu darrer treball amb La Vali la Valenta amb text de Ramon Grau i les seves il·lustracions publicat pee El cep i la nansa edicions.

La gosseta Vali la van llançar al mar el dia que va néixer, però va sobreviure i des de llavors només pensa a tornar a casa. Pel camí es troba amb nous amics i pateix moltes aventures i, tot i ser petita i feble, demostra molt de coratge; per això se la coneix com a Vali la Valenta. La Vali descobrirà la cara menys agradable dels humans i lluitarà perquè els valors que ens fan persones sempre prevalguin.

Un projecte que forma part de la campanya #paralosvalientes de l’Hospital Sant Joan de Déu. El projecte #paralosvalientes de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona té com a objectiu construir el centre més gran d’Europa i un dels més importants del món: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, que disposarà de les infraestructures, les eines i el valor de grans professionals per tractar i investigar el càncer infantil.

També novetat d’aquest 2018 Barcanova ha publicat a la seva col·lecció Bosc de colors una versió de Pinotxo il·lustrada per en Juli amb text de Estel Baldó, Rosa Gil, i Maria Soliva.

En Pinotxo és un ninot de fusta. Una nit, quan tothom dorm, una fada li concedeix el do de la vida i a partir d’aquest moment comença a viure un munt d’aventures. En Pinotxo és una mica mentider i una mica entremaliat, però té un gran cor i, amb l’ajut del seu amic grill i de l’estima del seu pare, aprendrà a no dir mentides.
Per afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, cada doble pàgina presenta el text d’una manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.

El seu primer conte il·lustrat, pertany a la col·lecció  Ginjoler: El ratolí Pérez  publicat amb El cep i la nansa edicions, en castellà amb Carambuco: El ratoncito Pérez. amb text de Montse Balada.

El Ratolí Pérez era molt feliç quan feia la seva feina. Nit rere nit sortia de casa per anar a recollir les dents dels nens i les nenes. Fins que un dia va aparèixer el Ratolí Giménez proclamant-se el nou ratolí de les dents!

Quin embolic! Qui serà el nou ratolí de les dents: en Pérez o en Giménez?

Una col·lecció accessible i inclusiva, adaptada a la llengua de signes catalana.

El Juli a més ha col·laborat amb el programa amb un dels peixos que formen part del nostre oceà…

Si el vols conéixer una mica més, ESCOLTA L’ENTREVISTA AL JULILUSTRADOR

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s