Ja tenim Ex-libris!

Saps que és un ex-libris?

La paraula ex-libris prové del llatí i significa «de entre els llibres» Un ex-libris és una marca (estampa, gravat, etiqueta o segell) de propietat que es posa en un llibre. Normalment es posa a la tapa o a la primera pàgina en blanc i inclou el nom del propietari de l’exemplar o de la biblioteca.

Aquest tipus de marques es troben des del segle XVI en forma d’etiqueta que s’enganxava a les guardes del llibre. A part del nom del posseïdor incorporaven elements simbòlics o figuratius, especialment escuts d’armes del propietari.
A les acaballes del segle XIX, els ex-libris van convertir-se en objectes de col·leccionisme i es va iniciar una «nova moda» amb la creació d’ex-libris artístics.

Al programa Memôria de Peix ara en tenim un!  Realitzat per Carol Granadino una artísta de la gubia que ens ha fet aquesta meravella!

Com sabeu al programa ens arriben un munt de llibres donatius de les editorials que enriqueixen els continguts i que fan possible que us els puguem presentar.
Tots aquests llibres van a parar a biblioteques escolars: escola Cossetània, escola Canigó… també a biblioteques públiques: Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes, Josep Pla de Roquetes, Torres i Bages de Vilafranca, Santiago Rossinyol de Sitges, Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní de Noia, biblioteca de Santa Margarida i els Monjos… La de l’Escola de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Gelrtú… i fins i tot alguns han anat a parar a la biblioteca pública de la Haia i  en breu a la biblioteca de la Agència Espacial Europea (ESA)!

Exemplars donats a la biblioteca de l'escola Canigó de Vng

Exemplars donats a l'escola de música Mestre Montserrat

I a partir d’ara tots aquests llibres inclouran el nou ex-libris per deixar constància de que són un objecte de gran valor donatiu de les editorials!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s