Pares i fills que no són perfectes…

La Meritxell Almirall és psicòloga del Centre psicològic i maternal Som pares. Formada amb atenció precoç, prevenció, diagnòstic i tractament en la infància, és assessora  de Lactància Materna, educadora de Massatge Infantil i té formació específica a l’Aula d’Estudis Socials de Barcelona sobre persones amb discapacitat intel·lectual i sensorial.

I com ja sabeu col·laboradora del nostre programa amb una secció on parlem de tot allò que ens interessa a pares, mares i educadors al voltant de la criança dels infants.

ESCOLTA EL PROGRAMA

Aquesta setmana ens presenta el llibre:

Guia per a mares i pares que no són perfectes i criatures que no han de ser-ho

Un manual de Tania García, especialista en una educació basada en el respecte mutu, és assessora familiar, publicat per Eumo.

«Educar és una bonica oportunitat per créixer com a persones; cal que l’aprofitem tenint present que nosaltres no som perfectes, ni les criatures han de ser-ho.»

Quan heu renyat per última vegada els vostres fills? Els crideu i els castigueu? Les rutines i les obligacions us fan discutir sovint? Si volem que els nostres fills siguin persones felices, hem de deixar de banda els crits, les discussions i els càstigs i hem d’educar-los amb respecte, empatia i amor incondicional.

La Meritxell Almirall comenta el llibre i destaca algunes cosetes com ara el treball sobre el passat escrivint una carta al teu jo infant, als pares i a les persones que ens han protegit durant la vida.

Quan un fill té un mal comportament preguntar-se: què estic fent malament? En què m’he equivocat? Quines necessitats emocionals se m’escapen?… Reflexionar i reviure moments en els que no ens sentim orgullosos de com hem tractat els fills. Establir límits coherents amb la seva capacitat d’entendre (massa explicacions no calen)… L’organització i planificació de com passar temps amb els fills o el pensament refugi: imaginar-nos en un moment de felicitat amb els nostres fills quan ens enfadem amb ells són algunes de les pautes que es poden trobar a la guia…

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s