Fugir de la guerra…

La realitat de moltes persones immersos en conflictes bel·lics es transforma en un peregrinatge… Els refugiats són una realitat actual i també ho han estat durant la història. Aquesta setmana hem presentat al Memôria de Peix tres llibres relacionats amb aquesta temàtica publicats per: El cep i la nansa, Libros del Zorro Rojo i Adriana Hidalgo amb el seu segell infantil Pípala.

ESCOLTA EL PROGRAMA DE LA SETMANA

El camí de Marwan de Patricia Arias i Laura Borràs publicat pel Cep i la nansa edicions.

Un conte que ens narra les vivències d’en Marwan en la seva fugida de la guerra. Una narració des dels ulls de l’infant en primera persona on recorda la seva vida passada, la família, el que deixa i els somnis de trobar un món millor…

«El camí de Marwan» està fet de coratge i memòria. Molt lluny, a la seva terra, viuen els seus records. Marwan és un nen que, juntament amb milions d’éssers humans, travessen mars i desserts, fugint de la guerra i la fam, a la recerca d’un altre lloc. Un pas i un altre, una frontera, la veu materna, i així camina Marwan, portant al lector de la mà, camí de la llibertat»

Mexique, el nom del vaixell de Maria José Ferrada i Ana Penyas publicat per Libros del Zorro Rojo.

Narra els fets que van passar el 27 de maig de 1937 quan més de cinc-cents infants es van embarcar en un vaixell anomenat Mexique per fugir de la guerra civil. Un viatge narrat des dels ulls d’una nena que com la resta d’infants que van marxar pensen que seran com unes vacances de tres o quatre mesos però la derrota republicana i l’inici de la Segona Guerra Mundial van transformar el seu exili en definitiu.

 

Per donar un toc d’humor a aquest bloc de llibres us presentem Waterlo y Trafalgar de Oliver Tallec publicat per Adriana Hidalgo en el seu segell infantil Pípala.
Un àlbum que posa en evidència l’absurditat de la guerra amb dos soldats enfrontats que s’observen, es fan la guitza l’un a l’altre…

Un llibre sense paraules que juga amb els colors identificant a cada un dels soldats amb un color diferent, i amb el format del llibre de manera que pots jugar amb pàgines partides que fan la imatge més dinàmica. Waterlo i Trafalgar un soldats amb nom de batalla que ensenyaran al lector que potser no val la pena estar enfrontats…

ESCOLTA EL PROGRAMA DE LA SETMANA

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s