Comencem temporada!

Tret de sortida al primer programa del Memôria de Peix! Arribem amb moltíssima energia i ganes de fer moltíssimes coses

ESCOLTA EL PROGRAMA CLICANT A L’ENLLAÇ

Primera temporada del renovat programa de ràdio (abans Més content que un gínjol). La Meritxell Almirall, psicóloga del Centre Psicològic i Maternal, Som pares, ens ha acompanyat avui per parlar (com no podia ser d’una altra manera) de l’entrada a l’escola.

Tenim nova sintonia del grup musical El pot petit a qui també agraïm que ens hagin passat les bases musicals per muntar les caretes del Memôria de Peix!!

Hem presentat un munt de novetats gentilesa de les editorials que les publiquen i que fan possible el nostre programa. Aquesta setmana presentem novetats de: Corimbo, Maeva Young, Joventut, Animallibres, Cruïlla, Loqueleo, La Galera i Estrella Polar.

Aquestes són les novetats editorials que hem presentat al programa i que podeu escoltar si clicleu l’enllaç. Amb la Meritxell les hem comentat totes!

El primer dia d’una escola de Adam Rex i il·lustracions Christian Robinson publicat per Corimbo.

Un conte que explica com el seu títol indica com és el primer dia en una escola, però des del punt de vista de l’escola, de l’edifici. Al principi ella no sap que és una escola i s’espanta una mica al saber que s’omplirà d’infants: Nens? pregunta l’escola

«…De tota mena. Vindràn a jugar i aprendre. Jo vindré quan s’hagi acabat l’escola. Però no t’amoïnis, ja veuràs que els nens t’agradaran molt…»

Aquest conte està publicat també en castellà El primer dia de un colegio.

Buenas noches luna de Margaret Wise Brown i il·lustracions de Clemnet Hurd publicat per Corimbo.

Ens presenta un conte adreçat als més menuts amb pàgines de cartró i mida petita amb un text rimat. Un clàsssic de la literatura infantil ideal per compartir la lectura abans d’anar a dormir.

«…En la habitación verde y tranquila había un teléfono, un globo rojo en una esquina y un cuadro de una vaca que salt una luna fina y otro con tres osos en sus sillas, perezosos…»

Seguim amb un atre títol amb pàgines de cartró que ja sabeu que són ideals per als més petits per afavorir la psicomotricitat fina a l’hora que el poden manipular sense por que estripin una pàgina o que es tallin amb la pàgina de paper quan és tan fina:

El meu dia d’Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski publicat per Maeva Young.

Es tracta d’un diccionari visual il·lustrat presentat en lletra de pal. Un llibre per apropar l’entorn més proper als més menuts amb els que poden practicar la lectura els desxifradors del codi lector.

Conté més de dues-centes paraules il·lustrades que expliquen un dia de la vida d’un nen.
Des del matí fins a la nit.
Des del coixí sota el cap fins a la lluna a la finestra.
Des del moment de despertar-se fins al de quedar-se adormit.

T’estimo (quasi sempre) d’Anna LLenas publicat per Estrella Polar.
Un pop-up que neix del conte publicat anteriorment per l’Anna en format àlbum. Un llibre en tres dimensions com tots els pop-up que no només creix amunt si no que obre les planes gairebé en totes direccions on els infants poder reviure la història del Lolo, el cuc de bola i la Rita, la cuca de llum. Uns amics inseparables que són ben diferents l’un de l’altre i que ens ensenya que dins el joc de l’amistat també hi ha de cabre les diferències i les reconciliacions!

Ara em dic Joana de Jessica Walton i il·lustracions de Dougal MacPherson publicat per Animallibres.

Aquest conte tracta un tema que ens podem trobar entre els infants des de petits. El fet de no sentir-se identificat amb la seva sexualitat i la necessitat d’expressar-ho i de viure-ho amb naturalitat. L’osset protagonista d’aquest conte, en Joan, està trist i el seu amic Martí no sap què li passa fins que descobreix el que diu el títol… En Joan ara es vol dir Joana.

La Meritxell Almirall ens parla al programa sobre com hem d’actuar al davant d’una situació de conflicte i de com hem de treballar la diferència per viure-la amb normalitat… la clau és «tallar de rel la burla en vers els altres» començant des de la família.

L’Abella i jo d’Alison Jay publicat per Jovetut.

Ens explica la historia, en un format que combina l’àlbum amb el format còmic, d’una nena que entra una abella per la finestra i la seva primera es matar-la però quan la caça amb un got i s’hi fixa la veu trista i se’n penedeix i el que fa es cuidar-la.
A partir d’aquí neix una gran amistat entre elles i ens planteja el tema de la empatia, donar oportunitats als altres i no jutjar a primera vista.

Al final del llibre, com a valor afegit hi ha una mica d’informació sobre les abelles.

Ara ja per més grans. Un llibre d’activitats:

El diari de l’Ottolina i l’Ada Goth de Chris Riddell publicat per Cruïlla.

Un diari ximple i esbojarrat per fer activitats cada dia de l’any.
Un diari ple d’humor i imaginació perquè el lector pugui entrar al món de l’Ottolina i l’Ada Goth i cada dia de l’any fer-hi una activitat: escriure, dibuixar, pintar, inventar…

Una altra manera de descobrir a la protagonista de les novel·les del Chris Riddell.

Si us agraden els llibres en format teatre aquí teniu una de les darreres novetats de Loqueleo:

Salvemos al elefante d’Ana Merino i il·lustracions de Flavia Zorrilla.

Els humans han arribat a la Selva i volen caçar l’elefant sagrat. Tots els animals s’uniran i es posaran d’acord per a tractar de vèner a aquest enemic que només pensa en el seu propi benefici.
El format teatral permet fer una lectura compartida a l’aula a banda de poder representar una divertida obra teatral.

A la selva han llegado los humanos para cazar al elefante sagrado. Todos los animales unirán sus fuerzas y se pondrán de acuerdo para tratar de vencer a ese despiadado enemigo, que solo piensa en su propio beneficio.

I finalitzem amb:

El llibre perdut d’Edward Berry publicat per La Galera, amb el primer títol de la col·lecció: El conte més meravellós.

Dos successos misteriosos en el món dels llibres: durant el llançament d’una obra nova -de la qual només es sap que el crític Leo Gutenberg l’ha qualificat com «el conte més meravellós que s’ha escrit mai»-, totes les còpies es queden en blanc, sense text ni il·lustracions. Al dia següent, dos germans, l’Alba i el Guillem, durant la lectura de Peter Pan, llegeixen com el capità Garfi treu… una pistola làser! Què està passant? Quina relació pot haver entre els dos fets, un llibre nou que desapareix i un clàssic amb escenes noves i estranyes que mai no havia tingut? L’Alba i el Guillem es veuen embolicats en una gran intriga que va molt més enllà del que ningú no pot imaginar-se. 

Això és tot aquesta setmana! La setmana vinent tornem amb un altre programa i moltes novetats editorials per omplir les vostres vides de bones lectures i de contes meravellosos…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s