Novetats editorial Joventut

L’estiu és un bon moment per descobrir noves lectures. És per això que fa uns dies vam sortir de pesca i la nostra xarxa va recollir un munt de novetats editorials que esperen ser presentades al Memôria de Peix

Entre totes tres de l’editorial Joventut que tenen animals com a protagonistes.

Panxa de Balena d’António Jorge Gonçalves ens narra l’aventura de dos nens: la Sari i en Blau que dalt d’un petit vaixell es fan a la mar fins que un remolí parteix el vaixell en dos enmig de la tempesta… Una gran balena es cruspeix la Sari que dins de la «panxa de balena» descobrirà un nou món: unes bestioles convençudes que ella era menjar, un home molt avorrit que per l’ull de la balena compta un a un els peixos del fons del mar…

Com ho farà el Blau per alliberar a la Sari de dins la panxa de la balena?

Les il·lustracions del mateix autor del text es presenten en colors plans i juguen amb les ombres i siluetes dels personatges, amb els blancs i amb les textures.

Antonio Jorge Gonçalves  és un artista lisboeta polifacètic: dibuixant de còmic i de caricatura política, escenògraf, creador de performances de disseny digital en viu i professor. És llicenciat en Disseny de Comunicació per l’Escola Superior de Belles Arts de Lisboa i màster en Escenografia Teatral per la Slade School of Fine Art de Londres, on va ser becari de la Fundació Calouste Gulbenkian.
Aviat va començar a col·laborar en fanzins i periòdics, i va participar regularment en exposicions i concursos, que li van valer diversos premis, destacant-se la seva presència a la Biennal d’Art Jove Mediterrani (Barcelona, 1987) amb Vasco Colombo, en representació de Portugal.

Max i l’ocell d’Ed Vere és una altra de les novetats que ens presenta Joventut per a aquest estiu.
Al Max ja el coneixem d’altres títols d’aquesta sèrie que té com a principal protagonista en Max. Un gat negre que troba un ocell i li pregunta si vol ser el seu amic. Quan l’ocell li diu que sí ales hores en Max li diu:

«… Primer, t’empaitaré i després, potser et menjaré. Sembles un mos deliciós!…»

Aleshores s’inicia una conversa entre els dos protagonistes on l’amistat tindrà un paper fonamental… M’ha agradat especialment aquest llibre perquè apareix una biblioteca i és que el Max ha d’ensenyar al petit ocell a volar i com que no en sap decideixen entrar a la biblioteca on hi ha una secció de vol…

«… En Max  l’ocell estenen les seves ales i aletegen… Aletegen al matí… Aletegen a la tarda… Aleegen al vespre… i res de res…»

Max i l’ocell és un conte que ens parla de l’amistat de una manera molt divertida que segur que despertarà més d’un somriure als més petits de la família. Les il·lustracions del mateix autor són senzilles amb formes geomètriques i de colors plans i cridaners.

Ed Vere, escriu i il·lustra àlbums infantils. Els seus llibres han estat traduïts a diversos idiomes i premiats internacionalment. És autor d’àlbums com A dormir,monstres! (seleccionat pel Roald Dahl Funny Prize el 2011) i de la sèrie que va iniciar amb Max el Valent, amb dós títols publicats per Editorial Joventut.
Aquest darrer àlbum apareixen les llistes de best-sellers del New York Times i l’USA Today, figura en la llista del The Sunday Times dels“100 MillorsClàssics per als Nens Moderns”i ha estat seleccionat per a la Kate Greenaway Medal.

La darrera novetat estiuenca és Mosquit al rescat de Sophie Guerrive.
Un llibre joc on els més petits hauran de buscar tot allò que proposa el Mosquit, el famós rescatador amb el seu avió transformable.

«… Comença un dia de feina! Haig de trobar tots els que estan perduts!…»

L’avi, el gat o el gripau han desaparegut? No passa res! La missió del Mosquit és trobar-los. A bord del seu avió, explora llocs tan insòlits com fabulosos: l’oceà, les coves i el parc d’atraccions; el bosc, la gran ciutat, i fins i tot l’espai! Res no l’atura! Però per aconseguir-ho, li cal la teva ajuda…

Un llibre-joc per gaudir sol o en companyia, i trobar molts elements amagats en les detalladíssimes i magnífiques il·lustracions d’aquest àlbum. Trobaràs a més una sorpresa final a les guardes per seguir jugant!

A la ciutat vella, a les coves, a la muntanya, al parc d’atraccions, a la vila olímpica, al museu, a l’horta, a l’espai, a la jungla, a l’oceà oa la gran ciutat. Un munt de personatges s’han perdut així que caldrà afinar molt la vista per trobar-los a tots!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s