Una historia diferent

La vida pot ser molt diferent depenent del punt de vista des d’on es mira, i això és precisament el que ens mostra Adolfo Serra amb Una història diferent publicada per l’editorial Libre Albedrío.

A Una història diferent tenim dos protagonistes amb un tret comú: tot dos són rinoceronts, però mentre és un Rhinocerotidae, del grec «rhino», nas i «keras», banya, nas banyu, l’altre és un Oryctes (Oryctes) nasicornis grypus.

És a dir que un és un gran hervívor i l’altre, una espècie de coleòpter de la família Dynastidae, un petit escarbat.

Tots dos tenen en comú una banya com a tret diferenciador. Les seves dimensions i característiques són el punt de referència que autor (en aquest cas l’Adolfo Serra és autor tant de text com de les il·lustracions), utilitza per crear una dualitat entre dos mons tan diferents.

Aquesta és la psinopsis que presenta l’editorial d’aquest títol:

Una poètica història que ens parla de la diferència i el respecte, que ens proposa un viatge interior pels sentiments i emocions de dos personatges que aparentment no tenen res a veure. Les il·lustracions d’Adolfo Serra ens envolten en una atmosfera expressionista plena de detalls, barreja de tècniques que ens mostren el profund univers interior dels seus protagonistes. Una deliciosa metàfora per parlar de les nostres diferències i similituds, pors i fortaleses.

El món pot ser molt petit… o molt gran…
De vegades ens podem enfonsar… Però també volar…
Ser lluny de tot… o ser a prop…

I si es trobéssin els dos protagonistes… Què passaria?

Les il·lustracions de l’Adolfo Serra combinen diferents tècniques com ara col·lage o traç de llapis i juga amb les textures i els blancs per redimensionar les imatges.

Una història diferent és un conte que ens ensenya que tot i poder semblar molt diferents podem ser molt semblants… i que malgrat tot. Som únics!

Una història diferent està publicada també en castellà: Una historia diferente per la mateixa editorial Libre Albedrío i curiosament les cobertes de les dues versions també juguen amb la dualitat: el sol i la lluna, el dia i la nit.

Contes amb INSECTES com a protagonistes

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s