Com cada any pels volts de #Nadal apareixen novetats editorials infantils amb aquesta temàtica: el tió, Pare Noel, Reis, regals, l’home dels nassos…
Aquest any entre elles una de molt especial donat que sóc autora del text: La bruixa i el tió amb les fantàstiques i divertides il·lustracions de l’Òscar Julve publicat per Baula.Al programa de ràdio que dirigeixo: Més content que un gínjol, el vam presentar juntament amb altres novetats d’enguany i alguna que encara teníem pendent de presentar. Podeu escoltar el programa de fa uns dies des d’aquest enllaç:
ESCOLTA EL PROGRAMA A CANAL BLAU FM
Aquí us deixo el recull de les novetats… #nadal2016
I entrant ja en les novetats d’aquest especial Nadal, Combel publica La història del Nadal, de Robert Sabuda, en pop-up: fa molt de temps, a la ciutat de Betlem, va néixer un nen en una nit estrellada. Era en un estable, en un llit de palla, i allà va rebre la visita d’uns pastors i de tres savis d’Orient. La meravellosa història del naixement de Jesús representada pel mestre dels llibres pop-up en sis escenes esplèndides. Un bon regal per compartir amb tota la família!
Emma y la Navidad és la proposta de Lóguez Ediciones. Nadal? Què és això? Serà la primera vegada que els menuts que tenen pels volts de dos anys visquin el Nadal de manera conscient: tot està decorat, menjars deliciosos al forn de les cases i per tot arreu s’escolta música. Què s’amaga darrera de les portes del calendari d’Advent? Com n’és de gran, l’arbre de Nadal? Qui és aquell tipus que va vestit de vermell i té una barba blanca? I quan podrà l’Emma obrir els seus regals? Quanta emoció! Signat per Jutta Bauer.
Publicacions de l’Abadia de Montserrat presenta Aquest any no diré el vers, amb text de Carme Colomer i il.lustracions de Roberta Bridda, i que enceta la col·lecció Uni, dori, que inclourà contes denominats acumulatius, és a dir contes que tenen una estructura fixa que es va repetint al llarg de tot el relat, tot acumulant personatges o elements., ja que l’estructura rítmica afavoreix l’atenció, la motivació i la memorització. En aquest cas, la Txell no vol dir el vers el dia de Nadal, I tu? Si tampoc no et fa gaire gràcia, esbrina com s’ho ha fet la Txell!
Susana Peix (la coneixeu?) al text i Òscar Julve són els autors de La bruixa i el tió, publicat per Baula, dins de la col.lecció Nous i Esbojarrats, formada per històries plantejades amb humor, ironia i un punt de surrealisme. Vet aquí una bruixa molt fredolica que, per no passar fred a l’hivern, va inventar un encanteri que convertia qualsevol objecte en fusta. De vegades, però, els conjurs tenen conseqüències inesperades… I vet aquí una bruixa, vet aquí un tió, ja podeu preparar el bastó!
Viatge al món dels tions, de Ton Lloret Ortínez i Martí Garrancho Rico, està publicat per Cossetània Edicions. Tothom sap que el tió és aquell ésser entranyable i misteriós que visita les cases per Nadal, que s’alimenta de fruita i verdura per acabar cagant llaminadures i petits regals. Però què fa el tió la resta de l’any? Com és un poblat de tions? En quin tipus de nius viuen? Van a escola, els tions, quan són petits? En quin idioma parlen? Sabies que hi ha tiones i avis tions? En aquest llibre hi trobaràs totes les respostes i et convertiràs en un autèntic Expert en Tions. Dins de la col.lecció Els meus manuals.
I de la mateixa editorial, El nostres pastorets, de Roger Roig i Hugo Prades, dins de la col.lecció El Patufet i les tradicions catalanes. En aquest conte el Patufet es proposa, juntament amb els seus amics, un repte engrescador: posar en escena els Pastorets, obra clàssica i tradicional nadalenca. Per això, es reparteixin els papers, assagen amb moltes ganes i, coincidint amb les festes de Nadal, intenten donar forma i color a aquesta representació que explica la trobada entre pastors, àngels i dimonis. Se’n sortiran?
El caganer amb un pet! d’ Emma Martínez, publicat per Estrella Polar. La Bruna i en Marc han començat a fer el pessebre amb la seva mar, però quina figura és aquesta? pregunta en Marc. El caganer té una missió molt important: acompanyar els tres Reis Mags fi ns al portal on ha nascut un nadó molt i molt especial… però, un cop més, el ventre li fa la guitza! Podrà arribar a temps per complir amb el seu deure? El primer conte del caganer amb sons! Dins de la col.lecció La lluna de paper.
Agnès Laroche i Stéphanie Augusseau signen El Nadal d’en Nil, publicat per Editorial Tramuntana. Porta tancada, llum apagada. En Nil manté els ulls ben oberts dins del llit. La mirada fixa sobre les agulles del despertador. Voldria que les hores passessin més de pressa. Parant l’orella a qualsevol soroll de la casa, li agradaria que els seus pares es fiquessin al llit de seguida. Sospira, es gira, es regira, grata la panxa de la Mixet. Llavors compta fins a cent, recita l’alfabt i de cop i volta… Aquest any, sens dubte, en Nil trobarà el Pare Noel!
Jan i Julia celebren el Nadal, de Margret Rettich i Catharina Westphal. A en Jan i la Julia els agraden molt les festes de Nadal. És la millor època de l’any! Quan al matí entre a la cuina, noten que hi ha una cosa diferent. Preparen galetes, van al mercat de Nadal, dibuixen postals i compren un arbre. Però, és clar, el més emocionant de tot és la nit de Nadal. El Pare Noel deu haver llegit les seves cartes?
Acabarem amb El Cascanueces, amb il.lustracuions de David Pintor i adaptació de María Canosa sobre el conte original d’Ernest Theodor Amadeus Hoffmann. S’acostava la Nit de Nadal i els nervis de Maria i Frederic anaven en augment, ja que havien passat tot el dia jugant a la seva habitacióperò ala mateix temps esperant l’arribada del seu padrí Drosselmeier, perquè sempre els hi portava el regal més espectacular i que ell mateix creava. Maria va voler ser la darrera en marxar per poder tenir cura del petit treencanous…i va veure som apareixien set caps amb set corones….era el rei dels ratolins i….les joguines van prendre vida. Tres històries compreses en una de sola, sota l’ambient màgic del Nadal. Publicat per Bululú Editorial.
a través de Novetats editorials: Especial Nadal! —