El meu amic Llibre

llibre_amicUna de les meves debilitats són els contes que parlen de llibres, o de biblioteques... o de les lletres...

El meu amic Llibre de Kirsten Hall i il·lustracions de Dasha Tolstikova publicat per Blackie Little Books, és un clar exemple del tipus de conte que em deleix. Un llibre que ha rebut el guardó  a  «Millor llibre il·lustrat de l’any.» The New York Times

«… El Llibre era un llibre que tenia pràcticament de tot. Era dur i fort. Deia paraules enginyoses i juganeres. Però el problema era que el Llibre no se sentia especial… Cada dia el Llibre tenia l’esperança que un nen el descobriria. Que es perdria entre les seves pàgines. Que riuria amb la història que explicava. Que se l’estimaria i se’n cuidaria com s’estimen i es cuiden els amics…»

Un dia va passar! Una nena el va descobrir i el Llibre encaixava com un guant a les seves mans, se l’enduia a tot arreu. Però a banda del llibre hi habia algú altres que la nena s’estimava molt. En Tiramisú, el seu gos.tumblr_inline_ngnjmdsjnc1riqak8

El llibre parla de la gelosia del llibre envers el gos i de la por que li fa amb aquelles dents i la llengua llefiscosa… I un dia passa una de les pitjors coses que li pot passar a un llibre: Fang pertot arreu! i tot per culpa del Tiramisú…

Si voleu saber com acaba aquesta història haureu de llegir el llibre del Llibre! El meu llibre amic.

Al conte l’acompanyen unes il·lustracions realitzades amb llapis de colors que no van més enllà que l’acompanyament del text a excepció del desenllaç de la història on sí que aporten alguna cosa més al lector i deixen entreveure el final.

Aquí us deixo algunes imatges de l’interior del llibre:

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Un conte per als qui s’estimen el llibres!

Anotar que el títol original d’aquest conte no és el mateix que s’ha utilitzat en la versió catalana de Blackie Books… És The Jacket, la jaqueta 😉

Hall, Kirsten ; Tolstikova, DashaEl meu amic Llibre. Barcelona: Blackie Little Books, 2016. ISBN: 9788416290703

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s