Només és un rellotge

rellotgeNomés és un rellotge és una de les darreres novetats editorials de La Fragatina. (jo li hagués posat una exclamació al títol ;-))

La Marmota està molt contenta perquè pel seu aniversari li han regalat un rellotge. No és un rellotge qualsevol, és «el seu rellotge!».

«… Era un rellotge petit, amb nombre i agulles. Dotze nombres i tres agulles. Se li havia de donar corda a les nits. I quan la Marmota se l’apropava a l’orella, podia sentir el seu tic-tac, tic-tac, tic-tac…»

Amb aquell rellotge podria saber en quin moment del dia estava i no arribaria tard a l’escola.

I efectivament! Dilluns arriba la primera a l’escola i tots els animalons es sorprenen molt:

«… Com és que has matinat tant? Et vas quedar aquí tancada? O és que has caigut del llit?…»

La Marmota molt orgullosa ensenya el seu regal, però aleshores arriba la Garsa i quan veu a la Marmota tota cofoia mostrant el seu regal li diu:

«…Bah, si és només un rellotge!…»

A partir d’aquí s’inicia el conflicte entre la nostra protagonista, la Marmota i la Garsa. Perquè l’au li diu que ella té molts de rellotges a casa seva i la Marmota no s’ho creu…

De tots és sabut la fama que tenen les garses (urracas) de lladres, els encanten les coses brillants i tot i que en el conte no es tracta aquest aspecte, els més astuts lectors ja s’imaginaran el que es trobarà la Marmota quan vagi a casa de la Garsa…

Les il·lustracions de l’alemanya Amrei Fiedler segueixen fidelment el text i permeten llegir la història a través de les imatges. Unes il·lustracions dolces de colors suaus que segur que agradaran als més petits de la casa.

Un conte que ens ensenya que tenir més no vol dir tenir el millor i si no que li preguntin a la garsa d’aquesta història perquè deu ser que arriba la última a l’escola… Un conte amb un toc d’humor que sempre va bé quan es treballen els valors, i una cosa que us avanço que us passarà quan llegiu aquest conte: quan acabeu de llegir-lo segur, segur, segur, que torneu dues pàgines enrere!!

Només és un rellotge de Roberto Aliaga i il·lustracions de Amrei Fiedler publicat per La Fragatina. ISBN 9788416226696. (Lo Mullarero)

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s