Rebel·lió a l’escola

La Lola Casas que coneix molt bé el que es belluga a les escoles doncs va treballar-hi un bon grapat d’anys, tants com quaranta, on va exercir de mestra i tot i que es va jubilar fa un parell d’anys segueix molt lligada al que ha estat la seva professió.

Una professió que ha combinat amb la d’escriptora de poemes i també de contes. Ara publica el seu darrer títol amb  Rebel·lió a l’escola amb il·lustracions de Joan Turu publicat pel Cep i la Nansa edicions. Un conte amb el que l’editorial inicia una nova col·lecció que amb el seu nom ja indica el que hi trobarem: Tresors.

El conte ens explica la aventura de tres companys d’escola: la Carmina, el Moha i en Guillem que descobreixen que mentre es celebren les festes més tradicionals alguns dels personatges de la festa no estan gaire d’acord amb el que els passa: una paperina de castanyes amb un cuc inclòs a «La Castanyada», unes notes musicals per «Santa Cecília», el caganer i l’estrella per «Nadal»… i així uns rere els altres… Alguna cosa estranya està passant, una rebel·lió!

Una història divertida que fa un recorregut per les festes més tradicionals que es treballen a l’escola i que es desenvolupen durant tot un curs escolar seguint el seu ordre cronològic.

Les il·lustracions d’en Turu, tan arrelades a l’àmbit escolar són el toc perfecte per al text.

Voleu saber què li diu la princesa per Sant Jordi a la Carmina:

«… Estic fins al capdamunt de fer el paper de pàmfila! El drac és el ferotge; sant Jordi, el bell, i jo, la que lliguen i només plora! Prou de tantes bestieses!…»

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Casas, Lola. Turu, Joan. Rebel·lió a l’escola. Vilanova i la Geltrú: El cep i la nansa edicions, 2016. (Tresors). ISBN: 978-84-944708-7-5

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s