L’enrabiada de la Lola…

Fa uns dies us presentava les novetats editorials de BiraBiro editorial.IMG_3704

Un dels àlbums que tenia pendent ressenyar i que ja us avanço m’ha agradat molt, és «La Lola se’n va a l’Àfrica» de Anne Villeneuve. Un conte que treballa a través de la imaginació un dels sentiments que més costa dominar quan apareix: la ràbia.

Coberta_CAT_LOLA_granI és que la Lola està molt enfadada amb els seus germans. En té tres i:

«… N’està farta, de tenir germans: són Dolents, horribles i fastigosos…»

És per això que decideix marxar a l’Àfrica. Agafa l’imprescindible: el seu gat, el seu joc de te i el seu millor dibuix i surt de casa molt enfadada.

Els lectors més observadors se n’adonaran de que l’enrabiada de la Lola es pot veure molt clarament al damunt del seu cap (a la coberta ho podeu veure).

Els seus pares estan massa ocupats i semblen no fer-li gaire cas, però el xòfer sí que la voldrà ajudar a arribar a l’Àfrica: junts agafaran el seu «vaixell», travessaran la «jungla», veuran diferents animals com una «girafa» o uns «micos», creuran el «desert», agafaran un «avió», pujaran dalt d’un «camell», fins i tot el «Queen Elizabeth II» fins arribar a l’Àfrica on per art de màgia, desapareix la ira.

Un àlbum il·lustrat fantàstic de BiraBiro, que inclou tots els ingredients per ser un bon àlbum ja que el text diu una cosa i les imatges una altra. La història, descriu de manera molt divertida com els nens a través del joc i de la imaginació canvien l’estat anímic. Les il·lustracions fetes a llapis i aquarel·les deixen bastant de protagonisme al blanc.

la-lola-sen-va-a-làfrica.-anne-villeneuve

En definitiva, un àlbum al que segur que passeu una bona estona. Perquè és important deixar sortir les emocions, reconèixer-les i aprendre a controlar-les…

Crec que de tant en tant jo també marxaré a l’Àfrica!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s