En Billy, un hàmster molt entremaliat

Potes enlaire! és el primer títol d’una sèrie de contes amb en Billy, l’hàmster cowboy com a protagonista de l’escriptora i il·lustradora francesa Catharina Valckx de la recent estrenada editorial BiraBiro.

I és que en Billy vol ser un gran cowboy com el seu pare! En aquest primer títol el seu pare li diu que està convençut que no ho podrà ser perquè no té prou caràcter. Diu que és massa amable i per això el posa a prova… Li dona una pistola de joguina i li diu:

«…Per convertir-te en un cowboy, primer has d’aprendre a apuntar amb la teva arma cap a un animal i dir-li «Potes enlaire!« amb una veu alta i greu. El més important és que l’animal tingui por de tu, i vigila amb la guineu!…»

En Billy no té gaire sort quan intenta el seu propòsit, però es clar, intenteu fer que un cuc aixequi les potes! En el seu camí en Billi coneixerà els que seran els seu companys per a noves aventures. A banda del cuc Pere Joan, la rateta Fina i el conill Tòfol. Voleu saber què passa quan apareix la guineu? Ho haureu de descobrir-ho amb la seva lectura (ja sabeu que no m’agrada desvetllar més del compte)

Voleu veure una mostra de «Potes enlaire»?

El segon títol de la sèrie (i dic sèrie perquè en no anar numerats no sabem si hi haurà més títols, esperem que sí!) és:

En Billy i el bisó, amb la mateixa autora i il·lustradora Catharina Valckx.
El pare d’en Billy el torna a posar a prova, aquesta vegada el repta a caçar amb una llaçada a un bisó. De fet el seu pare li diu que és del tot impossible i que si ho aconsegueix ell es menjarà el seu barret de cowboy! Creieu que aconseguirà posar la llaçada al Bisó? Llegiu el conte i ho esbrinareu!

Voleu veure una mostra del conte «En Billy i el bisó»?

En aquest nou títol tornen a aparèixer els amics d’en Billy: el cuc Pere Joan (que per cert és una mica golafre) i la rateta Fina que l’ajudaran en aquesta aventura.

Uns llibres molt divertits que tenen aquell toc d’humor que han de tenir els contes per enganxar-te a la lectura. L’autora i també il·lustradora utilitza una tècnica mixta de llapis i aquarel·la que imagino també deu passar per ordinador i que ens presenta amb uns personatges molt amigables que segur que agradaran als primers lectors!

D’altres contes de l’edtorial BiraBiro ressenyats: Qui Què Qui d’Oliver Tallec

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s