Una festa sorpresa

baixaUna festa sorpresa de Pat Hutchins publicat per Kalandraka ha estat la primera novetat infantil que ha caigut a les meves mans. Potser recordeu el conte On s’ha ficat el pollet de l’Angelina o, L’Angelina surt a fer un tomb doncs l’estètica és la mateixa i el toc d’humor també hi és.

En aquest cas també es tracta d’una reedició d’un títol d’aquesta autora (no tan antic) data de 1991, tot i així el tipus d’il·lustració recorda molt els altres, potser una mica més estilitzat, però els colors i l’estètica segueix sent els que identifiquen a la Pat Hutchins.

Una festa sorpresa és un relat acumulatiu que recorda el joc aquell de “per a qui m’han preguntat i per aquí m’han contestat” o “joc del telèfon” en el que el Conill inicia el fil dient a cau d’orella al Mussol que l’endemà farà una festa i que és un secret. De fer una festa el missatge es va transformant passant per “Demà el conill volarà sobre una vespa” o “Demà el conill es menjarà tota la gespa”… L’Esquirol, l`Ànec, el Ratolí i la Guineu entre d’altres van variant el missatge, de manera que quan el conill els hi comunica tothom el rebutja deixant-lo ben estranyat.

La història torna al punt de partida però no de manera circular, sino que va, i torna (si el llegiu ho entendreu).

Un conte divertit per començar el 2016 amb un somriure!

Més contes d’Humor

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s