Txabi Arnal i Roni

El món de la Literatura Infantil no deixa mai de sorprendre’m i de tant en tant em descobreix llibres fantàstics al davant (o al darrera) de persones molt interessants.

Una d’aquestes persones ha estat l’escriptor i professor Txabi Arnal a qui he pogut fer una entrevista que podreu escoltar molt aviat i amb qui vaig contactar després de llegir el seu darrer conte (la meva troballa) Roni, un conte publicat per La guarida ediciones amb il·lustracions de Julio Antonio Blasco.

El Txabi és un entusiasta de la literatura infantil que segons ell mateix explica va descobrir per «culpa» de la seva mare que li explicava contes quan era un nen (voleu saber quin era el seu conte favorit? jo ja ho sé… busqueu per les xarxes o espereu l’enllaç a l’entrevista ;).

A banda de la seva mare, el van influenciar els tebeos que llegia (amb això dona moltes pistes de la seva edat, tots sabem quina generació vam ser els devoradors de tebeos).

Diplomat en Educació Infantil, llicenciat en Geografia i Història i Màster en Literatura Infantil i Juvenil, treballa com a professor d’Educació Infantil a Gasteiz i a l’Escola de Magisteri de la Universitat del Pais Basc on imparteix l’assignatura de Literatura infantil. Ha publicat molts contes i material pedagògic per a diferents projectes educatius i ha rebut diferents premis. Com a nota d’interés va escriure una tesi sobre la mort en la Literatura infantil. Us deixo un enllaç a una entrevista on en parla: ¿Por qué una tesis sobre la muerte?

Un dels seus darrers títols (la meva troballa) és el que ha dedicat al seu gat Roni, amb il·lustracions de Julio Antonio Blasco publicat per La guarida.

Roni, és un gat (el seu gat) rescatat d’una gossera una mica entremaliat tot i que el seu amo sempre diu que és molt mimós i cada dia li ho demostra. La historia es desenvolupa de manera seqüencial durant la setmana, convidant al lector a seguir amb la lectura.

El dilluns desfent el llit, el dimarts treu la pols de les làmpades… i així un dia rere l’altre fins arribar al diumenge. Set dies, set sorpreses!

Un exquisit àlbum il·lustrat per gaudir d’una divertida història. Un clar exemple del que anomenem àlbum il·lustrat on les il·lustracions tenen vida pròpia, i no només això, donen un missatge totalment contrari al que diu el text creant unes situacions carregades d’una gran dosi d’humor transformant el text en  ironia quan llegeixes les imatges. Es nota que autor i il·lustrador han treballat de la mà per aconseguir una fusió com la que desprèn el conte. Les il·lustracions combinen el traç a llapis i dibuix amb retocs digitals i inclou indicacions numèriques per ajudar a la lectura de la imatge (m’ha encantat!).

De tot això i molt més vam parlar a l’entrevista que podreu escoltar a partir de dissabte al programa de ràdio que condueixo: Més content que un gínjol (fins llavors l’enllaç no funcionarà).

Mentrestant busqueu el conte que us agradarà, segur! Ahhh i no cal que li doneu més voltes a quina és la botiga de la Sofia Ramos. A la entrevista ens ho explica!!

Més contes d’Humor
Més contes de Gats

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s