L’Home dels Nassos!

Avui és el dia que es pot veure l’Home dels Nassos pels carrers, segur que us el trobeu si sortiu a fer un tomb…

576_1388243426cari

L’Home dels Nassos és un personatge que representa l’esperit de la vegetació i es creu que deriva d’un personatge mitològic que vivia a la soca d’un arbre i que només sortia el darrer dia de l’any.

La tradició diu que només se’l pot veure el trenta-u de desembre i que té tants nassos com dia té l’any, així que els nens i nenes s’imaginen un home amb 365 nassos a la cara sense pensar que el 31 de desembre a l’any només li queda un dia per acabar 😉

Hi ha alguns contes publicats sobre aquest personatge i aquí us en deixo una mostra:

Busquem l'home dels nassosDes de l’Editorial Eumo, aquest any 2015 podeu trobar: Busquem l’home dels nassos, a càrrec de Pilarín Bayés, Adelina Palacín i Assumpta Verdaguer.
L’home dels nassos, aquell que té tants nassos com dies té l’any, es passeja per pobles i ciutats cada 31 de desembre. En Pau i la Laia el volen veure de totes passades, però comença a nevar i es fa difícil circular pel país. Aconseguiran de veure’l, malgrat tot?

 

En Guillem i l’Home dels nassos, signat per  Georgina Duran amb il.lustracions de Ferran Orta és un conte que va publicar l’any passat El Gegant Edicions.
Coneixes la història de l’home dels nassos? Aquest Nadal, descobreix amb en Guillem com és de divertit aquest personatge de la mitologia catalana que té tants nassos com dies té l’any. Es deixarà veure aquest trenta-u de desembre? Hauràs d’obrir molt bé els ulls si el vols trobar!

 

primlect__capsa__elnasUna altra publicació adreçada als més petits és: El nas 365 de l’Home dels Nassos de Xavier Blanch i il·lustracions de Francesc Rovira publicat per Baula al 2009 dins de la col·lecció Capsa de Contes.
El protagonista d’aquest conte està emocionat perquè s’acosta Nadal, i això vol dir moltes coses: anar a la fira de Santa Llúcia a comprar les figures pel pessebre, començar la carta dels Reis, celebrar el Tió… però també està una mica inquiet perquè ha sentit a parlar que abans que acabi l’any arribarà un home que té tants nassos com dies té l’any…

L’Home dels Nassos es passeja pels carrers l’últim dia de l’any. Nens i nenes volen sortir de casa per veure’l…

I vosaltres, ja l’heu vist, l’Home dels Nassos??

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s