Més novetats infantils amb temàtica de Nadal… 2015

Fa uns dies vaig fer una entrada amb algunes de les novetats infantils publicades aquest any relacionades amb temàtica Nadalenca. Aquí us presento unes quantes més abans no finalitzi l’any…

Des d’Eumo Editorial  dues propostes amb la mateixa autora i il·lustradora:  Fem el pessembre i On ha anat el tióEn el primer conte la Maria s’ha posat a fer el pessebre. Ho té tot a punt: la molsa, el bou i la mula, el nen Jesús, un caganer, fins i tot un dimoni! Què seria un Nadal sense pessebre! I un pessebre sense neu? I en el segon conte en Pau s’ha endut un bon ensurt quan ha vist que el tió no hi era. On ha anat el tió? S’ha escapat de casa? Ambdós contes a càrrec d’Eva Santana. Arguments divertits i fàcils de llegir  amb frases curtes i entenedores i lèxic bàsic però genuí amb textos que combinen la lletra manuscrita i la LLETRA DE PAL  i il·lustracions i bafarades que donen autonomia als primers lectors.

Cossetània Edicions presenta El tió. Aprèn a cuidar-lo, amb text de Ton Lloret Ortínez i il.lustracions de Martí Garrancho Rico. Cada any, pels volts de Nadal, milers de llars catalanes reben la visita d’un ésser entranyable: el tió que ben alimentat acabarà cagant llaminadures, torrons i obsequis per a petits i grans. Però, d’on coi surt aquesta tradició? Quins tipus de tions hi ha? Com s’ho fa aquest ésser màgic per convertir el menjar en joguines? Quines atencions necessita? En aquest llibre hi trobaràs totes les respostes i et convertiràs en un autèntic Cuidador de Tions!!!

Des de La pulga con gafas arriba una nova col·lecció: Brillasol amb tres nous títols que ens presenten «Un Nadal diferent» publicats en català i en castellà.david-y-el-genio

David y el geni Gustau. Graell, Núria; López Lídia (il). publicat per La pulga con gafas, 2015. (Brillasol, 1).
Què li demanaries a un geni que surt d’una ampolla i que t’ofereix demanar tres desitjos i resulta que mai no has vist nevar? Això li va passar al David i ho va tenir molt clar: demanaria que nevés a Brillasol… Però va ser una bona idea?

el-circo-de-la-viaEl circ de la Via. Graell, Núria; López Lídia (il). publicat per La pulga con gafas, 2015. (Brillasol, 1).
T’agraden els trens? I el món màgic del circ? Al Sergi des de petit li encanta el món del ferrocarril i de gran vol complir el seu somni. Ser el maquinista encarregat del tren de la Via!!

navidadmundoEl Nadal al món: un Nadal diferent! Graell, Núria; López Lídia (il). publicat per La pulga con gafas, 2015. (Brillasol, 3).
Tercer títol de la recent estrenada col·lecció Brillasol. Una fantàstica manera de conéixer com es viu el Nadal a diferents indrets de tot el món.
A la Judit sempre li han agradat les històries de Nadal que li explicaven els clients que s’allotjaven al seu hotel a Brillasol. Per això quan es va fer bgran va decidir iniciar un viatge sorprenent per tot el món!

Coberta_BusquemHome.smallEditorial Eumopublica Busquem l’home dels nassos, a càrrec de Pilarín Bayés, Adelina Palacín i Assumpta Verdaguer. L’home dels nassos, aquell que té tants nassos com dies té l’any, es passeja per pobles i ciutats cada 31 de desembre. En Pau i la Laia el volen veure de totes passades, però comença a nevar i es fa difícil circular pel país. Aconseguiran de veure’l, malgrat tot?

I per finalitzar, una reedició:

En Martinet tenia ganes de fer pipí la nit de Reis, publicat per Kalandraka, amb text de  Chema Heras i il.lustracions de Kiko Dasilva. Estem davant d’un conte de Nadal atípic i divertit que mostra l’emoció d’un nen davant aquest dia tan especial i esperat. La narració, plena d’enginy i humor, reflecteix la innocència i complexitat de l’imaginari infantil. Les il·lustracions destaquen per la seva expressivitat, per la representació peculiar de les formes, les perspectives i la seqüència de plans . “En Martinet tenia ganes de fer pipí la nit de Reis” segur que fa riure a grans i petits, tot fent que gaudeixin de l’alegria i la il·lusió que brota de cada pàgina. Tot comença amb una carta amb aquest encapçalament: “Estimats Reis…”

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s