El planeta de la cajita de música de Akihiro Nishino

61SClFtEP9L._SX494_BO1,204,203,200_Els autors japonesos solen tenir una especial delicadesa en els seus llibres i el conte del que us parlaré avui no és una excepció. El planeta de la cajita de música d’Akihiro Nishino publicat per Barbara Fiore és un àlbum il·lustrat que no et deixarà indiferent, sobretot en el moment que estem vivint actualment en el nostre planeta… El llibre comença amb una pregunta que diu així:

¿Hablamos de un milagro?

La història narrada pel protagonista, en Campanella es mou en el temps i, juga amb el temps: passat o present segons el moment. Comença al final de la història quan és un avi i està constrint una gran trompeta, fa cinquanta anys que l’està construint perseguint el seu somni. La trompeta ja fa temps ha travessat la teulada del seu taller i s’enlaria cel amunt on ell viu «Regne Celest» cinc mil metres amunt del «Bosc» on se suposa que no hi ha vida humana…

Setanta anys enrera (quan parla del passat el text està en passat) quan encara era un nen, va descobrir amb els seus prismàtics que allà, al Bosc on se suposa que no pot haver vida humana perquè està ple de microbis viu una nena, la Yona Yona. Està tocant una flauta i no porta cap vestit protector. Ell no entén res, perquè a l’escola sempre li han ensenyat que allà, al Bosc, no hi ha vida humana.

Vint anys després del seu descobriment en una Exploració geològica a les profunditats del Bosc es va adonar (segueix en passat) que allà, sí que hi viuen d’humans. Coneix la Yona Yona i es comença a fer moltes preguntes: ¿Perquè no poden viure tots els humans junts? ¿Perquè uns viuen al Regne Celest i els altres al Bosc? ¿Perquè són tan diferents? a través d’ella i del regal que ella li fa: la caixeta de música que dona títol al llibre i que està construida amb la closca d’amonita, decideix trobar la manera de que s’uneixin els dos móns… Necessitarà un miracle però el seu somni serà aconseguir-ho i així ho promet a la Yona Yona, trigui el que trigui:

«Puede que la mágia tarde un poco en llegar, pero nos acabará uniendo, ¡ya lo verás!… ¡Conseguiremos el milagro! Y los dos chicos se hicieron una promesa: Convertiremos los dos mundos en uno»

Creieu que ho aconseguirà? De fet la primera pregunta del llibre diu si parlem d’un miracle. Un miracle per aconseguir un món millor, el seu somni! Per descobrir-ho l’haureu de llegir, és clar! Ja sabeu que no m’agrada fer spoilers.

El planeta de la cajita de música està il·lustrat amb moltíssima delicadesa, a cada dibuix, fet a llapis i sense color et pots passar hores mirant tots i cada un dels detalls. Tota la plana està carregada de dibuix on l’autor juga amb les tonalitats dels grisos, des del blanc més pur al negre i amb les llums i ombres. Els personatges semblen titelles moguts per fils quasi invisibles però que segur que no us passen desapercebuts…

Planetes amb humans que no saben o no poden conviure (us sona?) i una petita esperança que tot i trigar (ja us he dit que comença quan en Campanella ja és un vell, i en present) és possible que arribi… Els sentiments ho poden tot!

Us animeu a llegir-lo? Us deixo unes imatges del seu interior…

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Una altra lectura del mateix autor: Doctor Ink y el cielo estrellado,  i Zip & Candi publicats també per Barbara Fiore.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s