Novetats infantils amb temàtica de Nadal… 2015

Com cada any al voltant d’aquestes dates comencen a aparèixer novetats editorials de temàtica Nadalenca. Com que jo ha he rebut unes quantes us les començo a presentar així teniu temps de veure-les amb prou temps… Les que us presento avui totes, excepte la darrera, escrites en forma de rodolins i en lletra lligada.

El pessebre és el darrer títol de la col·lecció El patufet i les tradicion catalanes de Roger Roig i Hugo Prades publicat per Cossetània edicions. Un conte que si coneixeu la col·lecció, segueix la mateixa línia de la resta, aquest és el número 16 de la col·lecció i narra la construcció del pessebre per un grup de nens i nenes: en Jan, l’Ariadna, La Joana i la Carlota… i en Patufet, però…

9788490343760.novetats

Després de la gran feinada
hi ha quelcom que no els agrada.
El pessebre és 
imponente,
però hi falta algun element… 

Quin serà?

La carta als Reis d’Antoni Dalmases i il·lustracions de Laura Miyashiro publicat per Cruïlla dins la col·lecció Tradicions i rodolins segueix la mateixa línia amb la narració del que li passa al protagonista del conte, en Roger que ha d’escriure la carta als Reis i tindrà un seguit de problemes que faran que hagi d’escriure la carta una i una altra vegada… 

cartaalsreis-250x288

Cap al tard, a la filera,
està nervios mentre espera
per donar al patge reial
la carta, i fer-ho com cal.
Però de cop, a la impensada,
bufa una forta ventada,
i el Roger veu amb espant
que la carta surt volant.

Dues propostes des de La Galera de la col·lecció il·lustrada per Roser Calafell :

El pare Noel de Carles Sala explica com en Pol i l’Estel escriuen la carta al Pare Noel però hi ha un problema, ni ell ni els seus follets ajudants entrenen la lletra… o sí? el follet més despistat entén el que demanen:

port_PAPA_NOEL_cast.indd

… No demanen cap trencaclosques,
ni cap nino de peluix,
ni tampoc cap bicicleta…
Volen un regal ben viu!


Dins la col·lecció On són? il·lustrat també per la Roser Calafell:
El Reis d’Orient. Un llibre joc que proposa a banda de la lectura del conte tot un seguit de jocs d’observació: Trobar entre la sentada un avet en un cotxet per a nens, a la platja un pingüí, al balcó un pirata… a la bicicletada, al casament, a la festa major, a l’excursió… i a tots ells… On són els Reis d’Orient?

porreferencia


Babar i el papà Noel
de Jean Brunhoff publicat per Petit Nandibú és un conte que va ser publicat per primera vegada l’any 1951 i que ara Pagès editors recupera per als petits lectors. 

El petit mico Zèfir explica la història del Pare Noel a l’Artur, el Pom, la Flora i l’Alexandre i per això decideixen escriure una carta per tal que reparteixi regals entre tots els elefants, com que la carta no arriba decideixen anar a portar-la ells mateixos i quina sorpresa que es trobaran quan en caure en un forat resulta que arriben a casa del Pare Noel!

4596_Babar y papa Noel


Gaspara la reina d’Orient
, de Montse Ginesta i il·lustracions de Jordi Vila Delclòs de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, és la darrera novetat que us presento i la única de totes cinc que es presenta en lletra d’impremta. També és la que està adreçada a nens i nenes una mica més grans.
Un conte narrat en primera persona pel Mambo un petit gosset de color blanc que molt nerviós la nit de Reis no pot dormir, quan de sobte, enlloc d’aparèixer els tres Reis, apareix Gaspara, la reina d’Orient. Resulta que el rei Gaspar s’ha trencat el turmell i no podrà repartir els regals la nit de Reis i ella ha d’ocupar el seu lloc, però és una feinada! Així que necessita a un ajudant. Us imagineu qui serà?

978849883806

I ara a començar a pensar què li demanareu als Reis, o al Pare Noel…o… De moment cap novetat amb el Tió com a protagonista 😉

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s