Iban Barrenetxea

ibanBARRENETXEAFomentar la lectura coneixent de primera ma la tasca dels autors i il·lustradors és una fantàstica manera d’aconseguir l’objectiu d’aquestes activitats: que els infants s’interessin per la lectura i descobreixin el plaer de llegir.

Fa uns dies vam gaudir a Barcelona de la visita de l’Iban Barrenetxea, autor i il·lustrador de contes infantils.

Em feia molta il·lusió poder-lo coneixer ja que fa uns mesos vaig estar per les seves terres i tot i que ho vam intentar no vam poder quadrar agendes, així que aquesta vegada que venia a través de l’editorial A buen paso a petició del Grup de biblioteques infantils del COBDC del qual formo part des de fa uns anys no vaig voler deixar passar l’oportunitat d’oferir la biblioteca on treballo per acollir una de les activitats.

Vaig engrescar una escola de la ciutat, l’Escola Volerany, que va dir que sí sense dubtar-ho ni un sol moment i els nens i nenes de 3r de primària van llegir el llibre: El cuento del carpintero.

22 elcuentodelcarpinteroFirmín es el mejor carpintero que jamás haya existido, de manera que el día en el que el barón Von Bombus pierde un brazo en el fragor de la batalla, el Médico, la Baronesa, el Ministro y el Cardenal acudirán a él para que le fabrique uno nuevo al incansable guerrero.
El resultado será tan espectacular, que las ganas del barón de seguir combatiendo seguirán creciendo en lugar de disminuir y Firmín se encargará de ir reemplazando las extremidades dañadas en sus contiendas hasta casi quedarse sin madera. Así llegaremos al hilarante desenlace de la historia del noble que gusta de batallar y de su carpintero de cabecera, un final tan redondo como la figura del Barón. 

Els nens i nenes el van llegir a l’aula i amb la implicació dels mestres, van preparar unes quantes preguntes. Algunes relacionades amb el llibre i d’altres sobre la tasca de l’Iban com a il·lustrador i com a autor de contes infantils. A banda d’aquest llibre els nens i nenes es van interessar per altres títols de l’Iban com ara Brujarella publicat per Thule i del que teniu una ressenya al blog, pel llibre: El único i verdadero rey del bosque i també per un nou projecte que publicarà l’any vinent amb A buen paso, del qual els va avançar algunes cosetes que de moment no us desvetllaré i que encara no té títol. Si us interessa podeu escoltar el programa d’aquesta setmana al Més content que un gínjol on el vaig entrevistar 😉

Programa 21 novembre Més content que un gínjol

En finalitzar la trobada els nens i nenes van portar els exemplars que l’escola havia comprat per a la biblioteca del centre i l’Iban els hi va dedicar amb una gran espectació, i si no mireu! Mireu!!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Ha estat fantàstic desvirtualitzar un dels aurors/il·lustradors que admiro i poder compartir un dinar i una posterior xerrada en acabar l’activitat tot un luxe!!

IMG_2130

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s