La casa dels Ratolins…

Ratolins_3D_webAquesta setmana ha caigut a les meves mans un llibre d’aquests que et passaries hores i hores mirant. Una meravella, un llibre per regalar perquè és una delicia.

Blackie Little Books ens presenta La casa dels Ratolins de Karina Schaapman, publicat originalment per Rubinstein Publishing B.V. en holandès: «Het Muizenhuis, Sam & Julia« l’any 2011 i que ara podrem gaudir a les nostres llars, en català i en castellà, gràcies a Blackie Little Books.

over-Karina-300x185

La casa dels Ratolins és un edifici que la Júlia i en Sam, els dos ratolins protagonistes recórren i viuen moltes aventures.

La Júlia és curiosa, alegre, extrovertida, enginyosa i molt aventurera i sempre està disposada a ajudar als seus amics. El Sam és tímid i insegur, però molt sincer i amb ganes d’aprendre coses tot i que sempre necessita ajuda per fer qualsevol cosa.

A través de la Júlia i el Sam coneixem un munt de racons i d’habitants d’aquesta meravellosa casa. Ens ensenyaran el seu amagatall, les golfes, el forn de pa, la botiga de queviures i també visitaran els  veins i la gran família d’en Sam: el drapaire, el músic, ajudaran a l`àvia del Sam a fer creps o a la seva mare amb els tres bessons, els seus cosins i tiets. Una festa d’aniversari, la bugada… i el sopar dels divendres! Amb aquesta casa tan gran sempre hi ha alguna cosa a fer!

mouse-mansionA banda del text que va donant peu a conéixer diferents indrets i personatges, el que més maravella d’aquest llibre és la quantitat de detalls de la casa, sobretot tenint present que es tracta d’una casa que existeix de veritat i que va construir peça a peça de forma artesanal l’autora del llibre: Karina Content, coneguda com a Karina Schaapman. Una casa que va començar amb una caixa de sabates i un bressoli que ara compta amb més de cent habitacions. L’estructura està formada per caixes de cartró que es van dividint en habitacions i tot l’interior el va anar construint amb materials de reciclatge, roba i papiroflexia i, on els objectes es reconeixen perfectament: lámpades, llibres, roba, mobles…

Aquest és un llibre per despertar la passió per la lectura a petits i a grans. Un llibre per gaudir durant hores mirant cada detall que tan acuradament ha treballat la autora.

La casa dels Ratolins, a més es pot visitar ja que s’exhibeix com una obra d’art a la Biblioteca Nacional d’Amterdam que té un munt de fans i ha esdevingut un clàssic de la Literatura infantil a Holanda que ha estat traduit a més de tretze idiomes i que es pot trobar amb un munt de merxandatge i formats: peluixos, audiollibres, aplicacions de mòbil, diaris, calendaris, jocs de taula…

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Des del Va de llibres animem a Blackie Little Books a que publiquin més llibres d’aquests protagonistes per poder-los gaudir en la nostra llengua…

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s