Una puça amb ulleres!!

pulgasofa-01Descobrir que hi ha persones que segueixen apostant per la Literatura Infantil és sempre una gran alegria, i veure que neix una nova editorial encara més. Si a tot això li sumes que contactes amb ells i et reben amb els braços oberts és lo més!!

La pulga con gafas (@lapulgacongafas) va néixer fa molt pocs mesos de la mà d’una persona entusiasta, una gran emprenedora amb una llarga trajectòria com a professional de al comunicació, la Gemma Turmofundadora l’any 2007 de Mixos Agency que ofereix serveis de comunicació, maquetació, il·lustració i disseny gràfic així com serveis de coaching per a la motivació d’equips i lideratge.

Ara vuit anys després la Gemma i el seu equip, han començat, o potser m’atreviria a dir completat aquest camí amb La pulga con gafas, una editorial que neix de la passió pels contes i el foment a la lectura, del coaching a través de la lectura, dels valors i de la seva transmissió als més petits.Chic&Trok

La pulga con gafas comença el seu camí amb una col·lecció Chic & Trok amb quatre títols disponibles en català i castellà: La classe dels petits artistes, Estic molt enfadada, La festa d’aniversari i Anem a la platja. Uns contes que van més enllà del foment lector i que recolzats per una psicòloga, la Rosanna Riu treballen a través del coaching un seguit de tècniques que ajuden als nens i nenes amb TDA i TDAH a corregir els seus comportaments.
fada-01

Així doncs en els contes els infants, famílies i mestres es trobaran amb situacions molt quotidianes on veuran reflectits comportaments i actituds amb els que se sentiran identificats. trok-01La Fada Chic i el Trol Trok seran els encarregats de reconduir els conflictes que sorgeixin i fer reflexionar als infants protagonistes de cada un dels contes… Autoestima, impulsivitat, respecte, ira, negativisme, l’atenció són alguns dels comportaments que es treballen en els contes a través del coach de la Chic i el Trok.

Des del web trobareu enllaços a materials i jocs educatius per a descarregar: sopa de lletres, mandales, per pintar, jocs de memòria…

La col·lecció també té un blog on trobareu articles molt interessants al voltant de diferents temes: hiperactivitat, musicoteràpia, la polèmica de l’us o no de la lletra lligada

Els contes… amb coach de la Fada Chic.

La classe dels petits artistes/La clase de los pequeños artistas de Gemma Turmo i il·lustracions de Laura Mampel.

A la classe de la Meritxell avui toca classe de dibuix. S’ha entusiasmat tant dibuixant uns cors enormes i somrients  que fins i tot s’ha sortit del full. Quan la mestra li diu que ha de netejar la taula abans de penjar el seu dibuix a la cartellera ella no ho vol fer en aquell moment. Vol penjar el dibuix ara! i és clar, la senyoreta s’ha enfadat i l’ha castigada sense pati… Aleshores apareix una fada, la Fada Chic, que l’ajudarà a reflexionar sobre el seu comportament.

En aquest conte es treballa l’autoestima, el respecte i la impulsivitat.

La Mireia està molt enfadada/TXELL CATTXELL CATPaula está muy enfadada de Gemma Turmo i il·lustracions de Laura Mampel.

Aquest matí, la Mireia s’ha llevat molt enfadada i ni el petó de bon dia de la mare, ni el deliciós esmorzar que li ha preparat li semblen bé. Tot és de color negre aquest matí… Està tan enfadada que quan arriba a l’escola vol estar sola i marxa a la biblioteca i que ningú no la molesti. Aleshores apareixerà la Fada Chic i l’ajudarà a reconduir això que li està passant i que ella sola no sap controlar…

En aquest conte es treballa el negativisme i el respecte.

Els contes… amb coach del Trol Trok

 La festa d’aniversari/La fiesta de aniversario de Gemma Turmo i il·lustracions de Laura Mampel.

En Guillem és una mica vergonyós i introvertit, i quan un company de classe el convida a la seva festa d’aniversari decideix anar perquè també hi va el seu millor amic, però la seva sorpresa és que el seu amic no apareix i el Guillem es queda en un racó sense relacionar-se amb els altres nens i nenes. Aleshores apareix el Trol Trok que l’ajudarà a adonar-se de que pot passar-ho molt bé amb la resta de nens i nenes.

En aquest conte es treballa la timidesa i l’autoestima.

La Núria va a la platja/Vamos a la playa de Gemma Turmo i il·lustracions de Laura Mampel.

Avui els pares han decidit anar a passar el cap de setmana a la platja i la Núria no ha pogut dormir dels nervis. Està tan impacient que quan s’ha llevat encara era de nit! La impaciència es trasllada a tot el que han de fer abans d’anar a Calafell: esmorzar, preparar les bosses, el viatge… En arribar a la platja la Núria s’allunya dels pares i es perd! Aleshores apareix el Trol Trok que l’ajudarà a adonar-se que els pares també deuen estar molt preocupats!

En aquest conte es treballa la impulsivitat i l’atenció.

Pots seguir l’editorial també a Twitter a @lapulgacongafas!

Us deixo amb unes fotos de la meva trobada amb la Gemma… Ho vam passar pipa!!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s