Va d’ocells…

ocells_lola CasasJa ho vaig anunciar fa uns dies per facebook, que havia catalogat aquest llibre. Una novetat de l’editorial vilanovina El Cep i la Nansa de la Lola Casas i il·lustracions de l’Òscar JulveOcellets, ocells i ocellots, un recull de 40 aus classificades com el seu títol indica en Ocellets com la Cuereta blanca, el pardal, les orenetes o el pit-roig, ocells com el cucut, l’abellarol, la garsa o l’esparver i ocellots com el bernat pescaire, el flamenc, el voltor o el corb.

Però aquest llibre no és només un llibre de poemes com tots us podeu imaginar sortint de la poetesa Lola, no. El llibre que us presento a més d’incloure un poema dedicat a cada un dels 40 ocellets, ocells i ocellots, inclou informació de cada un d’ells. Una informació que desvetlla algunes curiositats com ara que la Cuereta blanca es desplaça per terra i que per això els italians l’anomenen Ballerina bianca. O que la femella del cucut aprofitant la seva absència pon els seus ous al niu d’una altra au i l’abandona. Que el Gaig és un gran vigilant del bosc. Que el Trencapinyes és un dels ocells més singulars de Catalunya o que el Gall fer és una relíquia de l’època glacial.martinet

A més la Lola a banda de la informació que dona de cada una una de les aus, inclou el nom de l’au en llatí, la seva mida i l’hàbitat. Com és nota que ha dedicat tota la seva vida a fer de mestra!

Amb Ocellets, ocells i ocellots, els nens i nenes, i els mestres trobaran un llibre ideal per conèixer aquests animals a l’hora que poden gaudir dels poemes de la Lola.

Un llibre amb la guinda del pastís aconseguida amb les il·lustracions de l’Òscar Julve que amb el seu estil alegra les pàgines d’aquest llibre amb unes il·lustracions carregades de llum que enriqueixen els textos de la Lola a l’hora que hi donen un toc d’humor.

ocells_cigne

Al final del llibre la Lola relaciona en un epíleg les ansies de l’ésser humà per volar com els ocells amb un munt d’artilugis i invents que han anat apareixent al llarg de la història: l’escombra de la bruixa, el paracaigudes, l’Ala Delta, el Globus, l’helicòpter o l’avió… o aquelles que tot i tenir ales de volar… res de res: el gall i la gallina, el pingüí, el molinet o l’aerogenerador… Cadascun d’ells acompanyat del seu poema.

ELS NENS T’ESTIMEN
GRASSONET I INFLAT.
AMUNT, AMUNT.
SENSE AIRE I CANSAT?
AVALL I PUNT!

El llibre es tanca amb un recull de peces musicals protagonitzades per ocells o on apareixen els seus cants en algun fragment, i una completa bibliografia al voltant dels Ocellets, ocells i ocellots!

Fa un temps al programa de ràdio que dirigeixo vaig entrevistar a l’Òscar i a la Lola, les vols escoltar? només has de clicar a sobre de l’enllaç: ÒSCAR JULVELOLA CASAS

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s