Guanyadors Premi Edebé de LIJ 2015

Care Santos amb Mentira i Rodrigo Muñoz amb Signo prohibido guanyadors del XXIII premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil.

IMG_2233.JPGCare Santos a qui vaig entrevistar fa poc al programa de ràdio Més content que un gínjol ha estat guardonada juntament amb Rodrigo Muñoz. Les seves obres han estat seleccionades entre les 345 que es van presentar al premi. Obres procedents de tot l’Estat espanyol i l’Amèrica Llatina amb 205 presentades en la modalitat infantil i 140 en la modalitat juvenil.

Mentira narra la història de la Xènia, una adolescent normal amb problemes normals i un secret: està enamorada d’algú que no ha vist mai. Creua correus amb un tal Marcelo amb qui comparteix la passió per la lectura i després d’haver llegit el mateix llibre: El vigilant en el camp de sègol. El seu autor va ser enigmàtic, reservat… Tot i haver comunicat tant a milions de lectors vivia aillat. I en Marcelo? Perquè l’evita? Perquè no la vol veure? I si no es diu Marcelo? Potser la seva vida és més complicada que la de la Xènia.

«Más de un 70 % de las palabras que aparecen en el diccionario de la Real Academia Española llevan la letra A. Así que si, por un casual, quieres hablar sin decir la A, descubrirás que no es fácil. Te lo aseguro.
Hablar, hacerte entender y responder a los exámenes sin usarla ni una sola ocasión es una de las cosas más difíciles que puede hacer un ser humano. Durante una semana, yo lo hice».

A Signo Prohibido, Rodrígo Muñoz ens presenta la història del Jorge, un nen resrvat i intel·ligent a qui li agrada reflexionar al voltant del significat exacte de les paraules i les frases. Tot comença el dia que Aleksandra, la seva millor amiga desapareix. El Jorge te once anys i no pot predre’s la justícia per la mà, però li queda una sortida. Convertirà la seva vida en un lipograma en el que renunciarà a pronunciar la lletra A, la de la seva amiga. Una mena de protesta, un gest de dol, d’homenatge…

Tots dos títols es publicaran el mes de març. Quines ganes de llegir-los!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s