Novetats Thule… darrer trimestre 2014

Ahir vaig tornar a visitar al meu amic Josep Díaz, editor de Thule, aqui vaig entrevistar fa uns mesos i on ja ens avança alguns d’aquests títols. Per per cert estrenen web i l’heu de visitar. Ara tot just compleixen 10 anys. Felicitats!!

A l’estiu ja us vaig avançar una d’aquestes novetats i us vaig prometre una nova entrada per a aquest darrer trimestre de l’any…

...

Doncs sí, comencem amb la novetat que us vaig avançar i que ha vist la llum Dibujo de una ciudad de Teju Behan… Un llibre fet a mà, fabricat amb paper artesanal i serigrafiat.

La Teju, explica la seves vivències. Des de que vivia al camp on veia com la gent agafava el tren i marxava a la ciutat fins a la seva experìencia quan va haver d’emigrar, va anar a viure en una petita comunitat  en un assentament als afores de la ciutat, com la casen amb en Ganesgbhai que es guanya la vida cantant i com descobreix la seva passió pel dibuix… La Teju dibuixa els carrers i la gent que hi passa. Un llibre carregat de màgia amb unes il·lustracions a tinta negra precioses.

Una novetat per als més menuts de la casa és el darrer títol d’Anna Walker i el seu Pirulí: Me encanta la Navidad.

...

Me encanta la Navidad. Me encanta el crujido del papel, los oropeles y el cordel, y mi reno con una alita que tira del trineo de Papá Noel…

Al Pirulí li encanta en Nadal com a tots els infants, ens parla del Pare Noel, dels elements del Pessebre, de les guirnaldes que decoren la seu arbre de Nadal. Què és aquest sorollet que s’escolta?

El Pablo Albo és un domador de paraules a qui li encanten les histories de misteri com podeu escoltar en l’entrevista que li vaig fer fa poc, te una col·lecció a Thule de contes de por. Alguns dels seus títols ja els hem comentat en alguna ocasió, i aquest darrer trimestre Thule ha publicat un nou títol: Sombra robada amb il·lustracions de Lucía Serrano.

...

Todo empezó cuando entré en el colegio. Jaime, el conserje me dijo:
– Cuidado con la sombra.
– ¿Por qué? -le pregunté.
– No es la tuya… Lleva sobrero de copa, usa bastón, está bastante más encorvada que tu y tiene las uñas largas… Te viene grande.

Al nostre protagonista li han robat la seva ombra i haurà de tornar tot sol al cementiri per recuperar la seva. Un relat de por carregat de l’humor que tan caracteritza el Pablo Albo. Les il·lustracions de Lucía Serrano segueixen la tónica de tota la col·lecció amb tonalitats fosques i tocs de llum.

Us he reservat una petita joia per al final… Vosaltres coneixeu el ballet del llac dels cignesEl llac dels cignes és el primer dels tres ballets que va escriure el compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski, a petició de l’Òpera de Moscou. Ara Thule ha publicat un llibre joia: El lago de los cisnes, il·lustrat per Charlotte Gastaut.

...

Un llibre troquelat (encunyat és el mot correcte però no m’agrada, ho sento) que ens explica la història. I que voleu que us digui… És una meravella impresa en blau, daurat i blanc que combina imatge amb les transparències del troquelat que ens ha apropat a una història que he de confessar que tot i haver vist aquest ballet a Sant Petesburg, ara he conegut l’he llegit per primera vegada…

El príncep (Sígfrid) està molt preocupat… Els seus pares han organitzat un ball i en acabar ha de triar qui serà la seva esposa. Enfonsat i confós fuig al bosc on descobreix una bandada de cignes …

El murmullo le hizo volverse: vestida con un vestido de plumas, maravillosamente hermosa bajo la luz de la luna, una joven lo contemplaba desde el sendero. El príncipe quedó boquiabierto…
– Soy la princesa de los cisnes -dijo la joven-. Hace muchos años, el Brujo me lanzó un hechizo, a mi y a mis damas de compañía. Desde entonces somos cisnes, solo volvemos a ser nosotras por unas horas cada día… 

Només l’amor veritable pot trencar l’encanteri del bruixot… Us recomano que llegiu el conte. Una vegada l’obriu la seva màgia us atraparà. A més és ideal per llegir en companyia i els desxifradors del codi lector estan de sort perquè està editat en lletra de pal.

Encara em queda una novetat de la qual només us avanço el títol i autoria perquè l’estic llegint… Una divertida història de bruixes!

...

Brujarella de Iban Barrenetxea… Aquesta és la primera novel·la de l’Iban, un relat carregat d’humor que estic segura que us agradarà. Aviat una ressenya!

I ara a gaudir de la lectura!!

4 comentarios en “Novetats Thule… darrer trimestre 2014

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s