Nandibú, neix un nou segell editorial

Acaba l’estiu i, quina sorpresa! Tot i que hi ha qui diu que encara estem en temps de crisi hi ha qui segueix apostant per la Literatura infantil, i un clar exemple és el de Pagès editors, una editorial catalana que l’any vinent celebrarà el seu 25è aniversari i que ha volgut donar el protagonisme que mereix aquesta part de la literatura amb un segell editorial dedicat a infants i joves amb un nom molt bonic: Nandibú

El nom neix de la fusió de dos mots: Nandina i Bambú. La Nandina, de nom comú bambú sagrat, és un esplèndid arbust asiàtic. Es cultiva principalment pel color de les seves fulles carregades de matisos i reuneix excel·lents qualitats com són la seva capacitat i resistència a les baixes temperatures.

El logo, vol ser una recreació d’un rusc d’abelles amb la que l’editorial vol simbolitzar el treball acurat d’aquests insectes a l’hora de seleccionar les flors per aconseguir el millor pol·len o nèctar… Nandibú és una nova línia editoral que neix amb el propòsit de que:

«…cada títol de NANDIBÚ estimuli, engresqui, ajudi a desenvolupar l’hàbit lector i condueixi infants i joves a assolir una bona educació literària»

Els primers títols que ens ofereixen són una recuperació d’un dels seus personatges, ja publicats com a Pagès editors: en Lars, el petit ós polar d’Hans Beer iniciant una col·lecció per a nens i nens de més de sis anys en endavant. Els dos primers títols són: El Petit Ós Polar. Torna aviat, Lars

Torna aviat, Lars! 

«Al pol Nord només hi ha gel i neu. Al Lars, el petit ós polar, això li agradava. Li encantava fer tombarelles sobre la neu, pujar pels cúmuls i lliscar avall. Però el que li agradava més de tot era estar-se al mar i deixar-se emportar per les onades… Però de cop i volta, quan nedava cap a la riba, alguna cosa el va retenir… L’havien pescat amb una xarxa, amb milers de peixos, i l’havien tret de l’aigua…»

Així és com comença el viatge inesperat del petit ós dalt d’un vaixell on coneixerà en Nemo, un gat pel roig amb una cua llarga amb qui viurà una gran aventura. Com s’ho farà per tornar al pol Nord?

El Petit Ós Polar. On vas, Lars?On vas, Lars?

En aquest segon títol, en Lars va a veure el mar amb el seu pare. Allà neden, es capbussen, pesquen un peix per sopar i finalment es posen a dormir…

«… Quan el Lars es desperta, ja és de dia i s’espanta: al seu voltant tot és aigua! Està sol enmig del mar! Sol en una petita illa de gel… On és el seu pare? En Lars s’ha perdut completament…»

Aleshores la placa de gel es comença a fondre, però, què és allò? al seu davant hi ha terra, però no és el seu país blanc, és una platja amb palmeres! Ha arribat a l’Africa on li espera una gran aventura. La vols viure?

Un altre dels llibres amb què obre Nandibú el seu nou camí, és un recull de poemes a cura de Josep Maria Aloy i il·lustracions d’Anna Clariana: Bestiolari de Joana Raspall, un llibre que aplega tots els poemes que la Joana va escriure sobre animals i bestioles ordenats alfabèticament i que comença amb un poema titulat Amabilitat? que ens parla d’una formiga que una mica distreta s’equivoca de cau i finalitza amb Salta miralta, trenca una galta…Bestiolari de Joana Raspall. Per terra, mar i aire...

Dama tortuga
vol fer volades
com la llagosta
que salta al prat,
però la closca
li pesa massa
i els seus propòsits
han fracassat.

Un recull de 112 poemes i una bona bibliografia on trobareu un munt de referències de llibres de poemes de la Joana Raspall.

I finalment, una col·lecció adreçada a lectors més grans, dins de Nandibú jove el primer títol de la trilogia Dragal amb L’herència del drac. Una col·lecció que arriba traduïda del gallec i que va ser publicada per Xerais l’any 2010 d’Elena Gallego, Periodista en tiempos de crisis y domadora de dragones en mundos literarios. Segons es defineix ella mateixa…

«L’ombra del drac arribava a tot arreu, tot i que l’Hadrián era l’únic que en podria sentir la presencia. El poder del Dragal s’havia de manifestar ben aviat, però, per a aquell que ho ignoraven, aquell era un dia més, un dia com qualsevol altre…»

Així comença aquest primer títol que explica com un jove, l’Hadrián, és l’escollit per fer que es compleixi la profecia… i el Dragal torni a la vida.

Esperem que la saga continuarà ja que en la seva versió gallega ha guanyat diversos premis, en concret aquest primer títol va guanyar l’any 2009 el IV premi de la Fundació Caixagalicia de Literatura Juvenil i també el premi Frei Martín Sarmiento l’any 2012, un guardó que donen els lectors.

Trobareu més informació a la pàgina web de Pagès editors

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s