Visita a Thule

Aprofitant que estava per Barcelona, fa uns dies vaig passar-me per Thule a visitar el meu amic Josep Díaz. Després de xerrar una estona sobre la situació de la Literatura Infantil i del món de l’edició vaig tenir la gran sort de poder gaudir d’una presentació personalitzada de les darreres novetats de l’editorial i de l’avançament en primícia de les novetats del proper trimestre…

Entre les novetats d’aquest any vull destacar algunes:

...Me llamo Pirulí, me encanta bailar. Me encanta bailar armando jaleo… Basta! Me encanta bailar como un flan y sacudir la panza de allá para acá. Brincar, rodar y dar vueltas sin parar… 

Me encanta bailar d’Anna Walker  està narrat pel mateix Pirulí a qui, com indica el seu títol, li encanta moure l’esquelet seguint la música amb el moviment del seu cos.
El voleu acompanyar?

...

Un mar de mons d’Arianna Squilloni i il·lustracions d’Alberto Gamón.
Un llibre en un format diferent, un dels trets que caracteritzen l’editorial Thule és que aposten per llibres diferents. Potser recordeu l’entrevista que vam fer fa unes setmanes al Josep Díaz, el seu editor al programa «Més content que un gínjol».
Una mar de mons, és un conte en forma d’acordió que narra l’aventura d’una nena que navega per primera vegada en el vaixell del seu oncle Ramón. Un llop de mar que ha solcat els mars del Nord i del Sud. En les costes del Mediterrani va trobar l’amor, la tieta Rosa. Des de llavors s’han tornat inseparables, com els peixos i l’aigua, com les nenes i els pastissos…...El rescate del finde de Lorenzo Soto i Marcos Severi ens explica l’aventura del Valentí, el seu gat Tato i el seu peix Willy.

En Tato, és un gat que pot observar els somnis del Valentí, el seu amo. Una nit quan mirava a través del seu telescopi va veure un homenet molt estrany que els convidava a viatjar a ell i al Valentí en un somni tots plegats. Us ho imagineu? Un viatge per Interama, la constel·lació de records en el cel de la memòria… Un lloc on pots trobar aquelles coses que dormen en càlids racons del nostre record. Van caminar per un planeta anomenat piruleta, el lloc del que vam ser o el que volíem ser on troben un missatge dins una ampolla: el cap de setmana està atrapat dins un rellotge! L’hauran de rescatar!!

...Un gran descobriment és Malena en el espejo d’Elena Ferrándiz.

A la Malena sempre li han dit que la bellesa és a l’interior… La Malena haurà de fer un viatge per descobrir on s’amaguen els somriures. De vegades no ens agrada com som i ens amaguem al darrera d’una cuirassa. Mirar-nos en un mirall ens pot fer adonar de moltes coses… Un àlbum il·lustrat de meravelloses il·lustracions que ens ha descobert un altre títol de la mateixa autora que no us podeu perdre i que reconec que se m’havia passat per alt en el seu moment però gràcies a aquest nou títol ja el tinc entre els meus preferits: El abrigo de Pupa, també d’Elena Ferrándiz.

El abrigo de Pupa ens parla de les nostres pors, aquelles que ens impedeixen ser feliços fins que decidim sortir de la bombolla… Fantàstic conte i fantàstiques il·lustracions…

Com a avançament de projectes editorials per al darrer trimestre:

...Una meravella de llibre que ha recorregut mig mon fins a Thule i que ja està a màquines per ser publicat el proper mes de setembre.dibujo ciudad
Dibujo de una ciudad de Teju Behan… Un llibre fet a mà, fabricat amb paper artesanal i serigrafiat. Es tracta d’una autobiografia de Tejubejan (Teju Behan), una artista autodidacta que explica la seva emigració quan era una adolescent des d’on vivia al camp fins a la gran ciutat. Dibuixa els carrers i la gent que hi passa. Un llibre carregat de màgia amb unes il·lustracions a tinta negra precioses.

Vaig poder gaudir del llibre original i us puc assegurar que és una meravella!

El Josep em va parlar d’un parell de projectes més dels que em guardo la primícia per a després de vacances…

Aviat més!! Bones vacances i millors lectures!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s