Una casa para el cangrejo ermitaño

una-casa-para-el-cangrejo-ermitano-9788492750894Tenir a les mans un conte de l’Eric Carle és una aposta gairebé segura. És per això que no m’ho he pensat dues vegades quan he vist aquest títol que encara no coneixia i efectívament, estic segura que agradarà als més petits.  Es tracta d’ Una casa para el cangrejo ermitaño de Eric Carle publicat per Kókinos.

El Bernat ermità no és un animal que sigui gaire comú entre els personatges de contes, tot i així recordo a un molt simpàtic i molt llest que surt al conte M’he perdut d’en JuanolO. En aquest cas el Bernat ermità és l’autèntic protagonista. Un cranc que es veu obligat a deixar la closca de cargol on viu perquè li ha quedat petita i comença a buscar una de nova… Caminant, caminant en troba una de més gran però una mica lletjota, i caminant, caminant, van passant els mesos i va trobant pel camí diferenents amics que decideixen anar a viure amb ell per guarnir i millorar la seva nova llar. Però el pas del temps significa que el cranc es va fent gran així que arriba el dia que la closca torna a ser petita, i necessita deixar-la per buscar una de nova…

Una història circular i repetitiva d’aquestes que agraden tant als petits que a més descobreix uns personatges de la vida marina que no acostumen a sortir als contes: anèmones, estrelletes de mar, coralls, eriçons, algues, peixos llanterna… Segur que els infants descobriran un nou món en el que deixar volar la imaginació, a banda de la vessant emocional que acompanya la història amb l’amistat i la col·laboració entre els personatges.

Les il·lustracions que acompanyen el text segueixen la mateixa línia a que ja ens te acostumats aquest autor de línies rectes, jugant amb el colage i el joc de colors sobre fons blanc.interior

Una bona lectura per fer en grup ideal per als més menuts!

 

 

2 comentarios en “Una casa para el cangrejo ermitaño

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s