Cuentos como pulgas

portada.fh11Fa ben poc ha arribat a les meves mans una joieta de llibre: Cuentos como pulgas de Beatriz Osés i il de Miguel Ángel Díez, que recull trenta dos micro relats distribuits en quatre grups: contes d’aigua, contes del cel, contes de terra i contes de nit, tots ells protagonitzats per animals d’aigua, del cel, de terra i de nit…

Un recull que va guanyar el Premi Lazarillo de Tormes de creació literària l’any 2006 i que ara Kalandraka publica en un format molt portable dins la col·lecció Siete Leguas. Una col·lecció de reculls de relats.

Un llibre per llegir en un lloc i un temps a part… sense rellotges, ni timbres ni horaris, sense preses ni activitats ni notes ni deures… Contes per escoltar a la penombra amb els ulls tancats…

PEQUEÑO POLO NORTE: Habia escalado complicadas paredes de hielo hasta que descubrió el gran glaciar del que hablaban los expedicionarios. Debía estar ya cerca del lugar donde la esperaban sus compañeras. Se ajustó el forro polar y consultó su brújula… Seguiria caminando en aquella dirección, se dijo…

La hormiga llegó al campamento base justo en el momento en que Juan Luna abría la puerta del congelador.

Beatriz Osés és Llicenciada en Periodisme, professora i escriptora. Ha rebut diferents premis com el Premio Joaquín Sama de Innovación Educativa (2004) de la Junta de Extremadura, el Premio Nacional Ginerde los Ríos a la Mejora de la Calidad Educativa (2005), el I Premio Internacional Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños (2008) por “El secreto del oso hormiguero” y el II Premio La Brújula (2010) a més del Premi Lazarillo de Creació Literària per aquest «Cuentos como pulgas”.

Miguel Ángel Díez, l’il·lustrador, és de formació autodidacta i també ha guanyat diferents premis i mencions. Va guanyar el VII Certamen Internacional d’Àlbum Infantil Ilustrat Ciutat d’Alacant, el Premi al Llibre Millor il·lustrat 2008 (Generalitat Valenciana) per “Los animales de la lluvia” i aquest premi Lazarillo amb la Beatriz Osés.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s