Ekaré nominada a Bologna Children’s Book Fair

Ediciones Ekaré és una de les editorials nominades al Premi Editorial Infantil del l’any que atorga una de les Fires infantils internacionals més importants: Bologna Children’ns Book Fair, una Fira que enguany celebra el seu 50è aniversari.

bologna

Aquest premi destaca l’excel·lencia i innovacions editorials d’editorials de tot el món, i l’editorial Ekaré, una editorial Veneçolana amb seu a Barcelona ha estat una de les nominades. Ekaré publica llibres per a nens i joves des de l’any 1978. La paraula «ekaré» prové de la llengua etnia Pemón que habita el surest de Veneçuela. Significa narració nova o veritable i en un context més ampli història o conte.

Des del va de llibres us vull recomanar algun dels seus títols que m’agraden especialment:

CONEJO-Y-SOMBREROConejo y sombrero de Verónica Álvarez i il·lustracions de Mariana Ruiz publicat per Ekaré, 2012.

Esta es la historia de un conejo de orejas largar, no muy viejo, que iba tranquilo caminando, buscando frutas y cantando…

Així comença aquesta història rimada d’un conill que un dia surt a passejar i es topa amb un barret negre i elegant. Està meravellat amb la seva sort, i molt sorprès amb la seva troballa, fins que posa la pota dins i troba… Voleu saber que hi ha dins el barret?

Doña Eremita sobre ruedas. Quentin Blake. Ekaré, 2011.

Un dia Doña Eremita paseaba en su bicicleta y Mambrú corría a su lado…

Així comença una història divertida amb una estrafolària senyora i la seva bicicleta com a protagonista. A mida que avança el conte l’Eremita te la necessitat de millorar la seva bicicleta: primer una bona bocina, després un improvisat rentamans, una caixa d’eines, un petit magatzem amb menjar, una cadireta de gos, uns paraigües per protegir-se de la pluja… que anirà instal·lant al seu vehicle… fins que un dia… Voleu saber què li va passar? només us puc dir que va haver de canviar la bicicleta per uns patins!

Un avi, sí! de Nelson Ramos i Ramón París. Barcelona: Ekaré, 2011.

L’avi em va regalar un gos negre que es diu Mariscal. El Mariscal juga amb l’avi i corre per la gespa. Tots tres juguem a perseguir-nos i la mare s’espanta i de vegaes s’enfada. Tots els nens hauriende tenir una mascota…

El protagonista d’aquest conte comença a pensar quina podria ser aquesta mascota que acompanyés als nens i nenes: una tortuga, un ase, un elefant, una balena, un tigre…

wangari+arbres+de+la+pauWangari i els arbres de la pau: una història real de l’Àfrica de Jeanette Winter publicat per Ekaré, 2009.
Quan la Wangari és petita, viu envoltada d’arbres i camps de cultius. Tothom treballa al camp i és feliç. Un dia li concedeixen una beca per estudiar als Estats Units i quan torna a Kenya, ja com a dona adulta, descobreix que han talar milers d’arbres per construir edificis. Davant aquests fets la Wangari decideix iniciar una campanya de plantació d’arbres i de retorn de la feina a les dones. Aquesta decisió, però, li comporta molts problemes amb el govern i les institucions

lleobiblioEl lleó de la biblioteca. Michelle Knudsen. Barcelona : Ekaré, 2007.

T’imagines arribar a la biblioteca i quan arriba l’hora del conte apareix un lleó? Quin espant! o no… En aquest conte descobrireu la història d’un lleó que s’estima els contes i que li agrada anar a la biblioteca a escoltar-los tot i que no sempre les coses sortiran com a ell li agradarien…

Los tres erizos de Javier Sáez Castán publicat per Ekaré, 2003.

Tres eriçons busquen menjar per passar l’hivern, entren dins un hort on troben unes pomes. Els camperols molt enfadats pel robatori decideixen capturar-los, però com que ha començat l’hivern no els troben per lloc i hauran d’esperar-se que arribi la primavera… Aquesta història donarà una volta de 180 raus i els lladregots acabaran convertits en uns herois… voleu saber perquè? Doncs llegiu aquest conte…

Moltes felicitats a la fira pel 50è aniversari i a Ekaré per aquesta nominació!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s