Taula rodona: Aprenem a mirar contes

Ahir a la Biblioteca Armand Cardona vaig participar en una xerrada al voltant dels contes acompanyada de la Mercè Gausachs, logopeda del CDIAP Garraf
Sota l’epígraf «Com podem apropar els llibres als més menuts perquè tinguin curiositat i s’inicïin en l’hàbit de la lectura tot jugant?» vam donar un seguit de pautes  i orientacions als pares i mares presents per gaudir de la lectura amb els més petits de la casa.

xerrada1

La Mercè va aportar un enfocament més terapèutic donat que l’ús del conte gairebé sempre va dirigit a fer millorar una criatura que presenta algunes dificultats i l’elecció de cada conte en concret ve determinada pel nivell de desenvolupament lingüístic que presenta aquell nen o nena , tingui l’edat que tingui. I jo per la meva banda vaig aportar el punt de vista bibliotecari, la relació dels nens i nenes i de les famílies amb la lectura i vaig il·lustrar, mai millor dit, la intervenció de la Mercè amb una selecció de contes per a cada una de les etapes que ella anava comentant:

P1040790Contes de roba, plàstic o cartró per als més petits amb els que és convenient establir una atenció conjunta i estimular la capacitat del nen en dirigir la mirada al mateix objecte o a la mateixa situació que observa l’adult, per tal de poder-ho compartir. El pas de la paraula a la frase, de la frase a la història… De la tria del moment, de l’espai i de la durada…

També hem parlat de la dificultat en quant a la convivència a la sala infantil de bebès a l’adolescència, dels serveis i de les activitats que oferim des de les biblioteques.

Ens encantaria compartir amb tothom aquesta col·laboració i és per això que estem preparant un article amb tot el que vam parlar… Aquí unes frases que recullen alguns dels conceptes:

  • Els bons lectors es fan quan encara no saben llegir.
  • La relació amb la lletra impresa, amb la lectura, ha de ser un procés natural.
  • El conte ha de donar un espai al nen/a per entendre ell mateix què passa, per créixer, per desenvolupar-se com a persona.
  • OBLIGACIÓ I LECTURA SÓN INCOMPATIBLES

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s