Novetats Nadalenques 2012

Aquí teniu un recull de novetats editorials de temàtica Nadalenca…

TIÓ+NADAL+ANNA+CANYELLESEl tió de Nadal d’Anna Canyelles i Roser Calafell publicat per La Galera, 2012.

Quina gana que tinc, comptaré fins a cinc. Allà fora sento enrenou, comptaré fins a nou. Pa torrat, pa torrat, que Nadal és arribat. Així comença aquest conte vestit de rodolins d’un tió que us asseguro que aquest Nadal no passarà gens de gana!ON+ES+CAGANER+SALVATELLA

On és el caganer? De Roger Vilaplana i il·lustracions de Rita Culla i Sílvia Pla publicat per Salvatella, 2012.

Com cada any quan s’acosta Nadal, la Mar i en Guim fan el pessebre qmb totes les figuretes : el nen Jesús, la Verge Maria, sant Josep, el bou i la mula, els pastors i les ovelles, l’estel, els Reis i … el Caganer! Per cert on és el caganer?

AUCA+NADALL’auca de Nadal i El Tió de Nadal d’Estel Baldó, Rosa Gil iMaria Soliva amb il·lustracions de Marta Montañá i Montse Español publicats per Barcanova, 2012.

Ja s’acosta Nadal! Preparem-nos tal com cal!
A espinelves hi ha una fira amb avets de totes mides.
Per Santa Llúcia, les paradetes amb al molsa i les figuretes…

Dos llibres, un escrit amb rodolins, tal com ha de ser un Auca, presentats en lletra de pal i lletra lligada per acostar el Nadal i les seves tradicions als més petits de la família.uncangurpernadal

Un cangur per Nadal de James Flora publicat per Lata de sal editora, 2012.

Una nit de Nadal va arribar un camió. Va deixar una caixa enorme a la porta de casa amb una targeta que deia: Bon Nadal a la Caterina de part de l’oncle Dingo… Quan el pare va obrir la caixa: Boing! Boing! En va sortir un cangur fent bots!! La Caterina estava molt contenta amb aquell regal tan original. El que no s’imaginava és el que passaria quan un gos va començar a bordar i l’Adelaida (que és com li va posar de nom) va començar a botar embogida per tota la ciutat!!

TIO VISTA GEMMA LIENASUn Tió amb vista de Gemma Lienas i il·lustracions de Davil Rosel i Júlia Sardà publicat per Estrella Polar, 2012.

S’acosta el Nadal i el tió ben tapadet amb la flassada ja és a la sala. Menjarà les galetes, es veurà un copeta de vi dolç i dormirà molt per fer-se ben gras i carregar-se de regals per cagar-los quan toqui… El Tió, espera els informes que li ha d’enviar el Fumera, el seu ajudant que ho veu tot… Però què passaria si en Fumera tingués problemes de vista?

BERENAR+NADALEl Berenar de Nadal d’Estel Baldó, Rosa Gil iMaria Soliva amb il·lustracions de Maria Espluga publicat per Barcanova, 2012.

Un dia no fa pas gaire temps, una colla d’animals estaven preparant un berenar. Un berenar de Nadal! Primer va arribar l’elefant que anava ben elegant. Va portar torrons i els va deixar sobre les estovalles parades… després va arribar la girafa, i la mona, i el lleó, i la zebra…

VET AQUI NIT REISVet aquí una nit de Reis de Carles Arbat publicat per Baula, 2012.

El Rei Melcior s’ha posat malalt i fa repòs al llit, el metge li ha dit que mengi només arròs bullit. En Gaspar i en Baltasar consolen el pobre malalt i miren de trobar una solució com cal… T’imagines que passaria si està a punt d’arribar la nit de Reis i en Melcior no  pot repartir els regals amb en Melcior i el Baltasar?

He sentit parlar d’un home gros i cepat, que sempre riu i du un sac de regals carregat. Sabeu de qui parla? Creieu que els ajudaran?

Les tres reines d’orient de Teresa Durant i il·lustracions de Lluís Farré publicat per La Galera, 2012.TRES REINES ORIENT

Sabeu què? Aquest conte ens explica la història secreta dels Reis d’Orient…

A Orient hi havia tres reialmes petits i veïns. Els tres reis eren savis, mags i amics, i les tres reines eren amigues, eixerides i generoses. Tot hauria anat com una seda si no fos perquè aquells tres matrimonis no tenien fills i això els entristia una cosa de no dir. De sobte una nit tots tres reis van desaparèixer i les tres reines es van quedar ben estranyades, però no els va quedar més remei que esperar la tornada dels seus homes.

CARTA REIS GASOLLa carta als Reis de l’anna Gasol i la Teresa Blanch amb il·lustracions d’Eva Sans publicat per Baula, 2012.

La Paula i el Marc són dos germans bessons que estan fent la carta als Reis. Tenen la sensació de que s’obliden alguna cosa i pensant en què pot ser van fins a la carpa del patge reial… no hi ha manera, no surt! Per la nit, la Paula surt de dubtes… S’han oblidat de posar el remitent!! Els Reis no sabran on han de portar les coses que han demanat! Com s’ho faran per què s’assabenten d’on viuen??

TRES REIS I UN DESIGTres Reis i un desig:… i una carta per als Reis d’Orient de Teresa Giménez i il·lustracions de Mercè Galí publicat per Beascoa, 2012.

S’apropa la nit més màgica de l’any: la nit de Reis!!! En Melcior, en Gaspar i en Baltasar no tenen tot a punt quan, inesperadament, el rei blanc ensopega i es trenca una cama. Com s’ho faran els Reis Mags per repartir els regals a temps? La Sara, una nena molt especial, ha tingut una pensada i…

ARA VE NADALAra ve Nadal publicat per Baula, 2012.

Al desembr             comença l’hivern i arriba la neu a les muntanyes, els carrers s’engalanen amb molts llums i arbres de Nadal… A la Fira de Santa Llúcia trobem tot allò que necessitem per fer el pessebre, també hi podem comprar un arbre i un Tió… Un llibre que explica el Nadal als més petits en lletra de pal.

Finalitzarem aquesta llista tan nadalenca amb un conte que no és una novetat editorial, però vull esmentar-la perquè és una història molt bonica que a més d’estar escrita en anglès està il·lustrat per un dels meus il·lustradors favorits: en Sebastià Serra. Estic parlant de: A Pirate’s night before Christmas un conte escrit per Philip Yates per una editorial de Nova york: Sterling.A Pirate’s night before Christmas

És la nit de Nadal i En un vaixell de pirates, anomenat Black Sark, tot estava ben tranquil·litat. Els pirates dormien esperant l’arribada de Sant Nicolau, o Pare Noel com el coneixem nosaltres, mentre somiaven amb fabulosos tresors… L’únic que estava despert, era un nen que amb el seu “catalejo” buscava vaixells entre la boira. De sobte va sentir un soroll i es va posar en guàrdia amb la seva espasa. Vuit cavallets de mar gegants van sorgir del fons del mar,  tiraven d’un trineu. Sabeu qui era qui era qui s’acostava?? Ull tapat, pata de pal, ma de ganxo, dent d’or, cicatrius per tot arreu una gran barba blanca i un enorme sac de regals!!

BONA LECTURA! 

                      BON NADAL 

                                     I MILLOR ENTRADA AL 2013!!

2 comentarios en “Novetats Nadalenques 2012

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s