La mejor bellota

Estem davant d’un aquells contes que als bibliotecaris i als que ens enstimem els contes ens agraden tant… La mejor bellota de Pep Bruno i l·lustracions de Lucie Müllerová ha esta recentment publicat per Almadraba.

Aquest conte ens narra la història d’un grup de ratolins que es deleixen per un gla, el millor gla del bosc, que penja de la branca d’una vella alzina. El rei dels ratolins, promet un gran regal a qui aconsegueixi agafar-la: un formatge enorme i saborós. Però l’alzina està ben protegida, per una serp, un mussol i una família de corbs que faran impossible accedir a tan desitjat fruit per més que els ratolins ho intentin una i una altra vegada… Fins que arriba un avi ratolí que li diu al rei que sap com aconseguir el gla, però que per fer-ho ha de seguir les seves instruccions:

Si quieres la bellota, di a los ratones que dejen de intentar cogerla, que vengan aquí y se acomoden a mi alrededor, porque solo juntos la podremos conseguir.

Aleshores el vell ratolí va començar a explicar contes… ara un, i ara un altre…

Un conte que ens ensenya per una banda la màgia dels contes i per una altra que cal ser pacients i esperar a que les coses «caiguin pel seu propi pes»… Explicat com si es tractés d’una llegenda aconsegueix embolcallar-nos de misteri i les il·lustracions ens endinsen en un bosc de tardor de traç tendre i colors suaus.

Una bona troballa per gaudir de la lectura!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s