Bruixes al MCG

Les bruixes són les protagonistes aquesta setmana la Més content que un gínjol de Ràdio Cubelles, el programa dels contes adreçats als més petits de la casa. Aquí us deixo unes quantes recomanacions!

Al bosc de Socapudenta viu la bruixa Lletjards, presumida i lletja com ella sola.
La bruixa Lletjards ha encantat diversos visitants, però aquests han ideat un pla ben divertit per tal de desempallegar-se d’ella i tornar a la seva aparença.

 • ¡Cómo mola tu escoba! de Julia Donaldson publicat per MacMillan, 2011.

Un conte divertit d’una bruixa que va volant amb la seva escombra i poc a poc es van afegint al viatge diferents amics… Un llibre escrit en forma de vers per passar una bona estona…

Hubo una vez una bruja
que volaba con su gata.
Llevaba un sombrero negro
y una trenza roja y larga.

La bruja feliz reía,
ronroneaba la gata,
cundo iban sobre la escoba
volando de madrugada…

 • Maleït i embruixat de Cornelia Funke publicat per Estrella Polar al 2011.

A la bruna Guix li ve de gust menjar patates, però són massa petites. Naturalment, la Bruna coneix l’encanteri perfecte. Però què és això? què passa?

De sobte la Bruna s’ha encongit fins a fer-se molt petita! Si vol posar remei a aquesta desgràcia necessitarà pèls de gat. D’on els traurà?

 • La bruixeta Rosaura de Carles Sala i Vila publicat per Cruïlla al 2011.

La bruixeta Rosaura viu en una casa de fusta, a dalt d’un turonet. si surt al balcó, veu prats, boscos i un riu que sembla que mai no s’acabi. I si mira encara més lluny, també pot veure el mar a l’horitzó.

La Rosaura és una bruixeta que té tres tresors: un de molt perfumat, un de molt suau i un de molt gran. A través d’aquestes històries, sabrem com s’ho fa per ajudar la lluna, que ha caigut del cel, o com treu del seu jardí tot un ramat de cabres que se li mengen les flors, o com passa el dia del seu aniversari…

 • Plou i fa sol de Caterina Valriu publicat per Barcanova, 2011.

Segons diu la lletra de la cançó, quan plou i fa sol, les bruixes es pentinen i també porten dol… I què passaria si descobrissis que no a totes les bruixes els hi agrada portar dol els dies de pluja? Això és el que descobreis la Bel. Caldrà trobar una solució per fer lde les seves robes velles i tronades uns vestits plens de colors. Potser l’arc de Sant Martí, els embarbussaments i la poesia ajudarà a transformar el dol en alegria…

Segur que coneixeu les històries de la Bruixa avorrida, oi què sí? Un personatge ben peculiar que neix de la mà de la Roser Capdevila i dins les històries de les tres bessones. Ben al contrari de les altres bruixes, és una mica despistada i sovint no té èxit en els seus trucs. Ella mateixa explica la seva vida, en el llibre de les seves memòries. Els seus viatges la porten arreu del món (Venècia, París…) i li fan conèixer tota mena de personatges històrics i famosos.

Teniu un munt de llibres de la bruixa avorrida per triar i remenar, a més a més de les històries de les tres bessones on també apareix aquest personatge: Les memòries de la Bruixa Avorrida, La Bruixa Avorrida i la mona, El casament de la Bruixa Avorrida, La Festa Major de la Bruixa Avorrida, Les vacances de la Bruixa Avorrida… i moltes més. Totes elles publicades per Cromosoma.

I com no, l’altra bruixa ben coneguda per tots vosaltres.. la Tina Superbruixa de Knister publicat per Brúixola.

La Tina és la protagonista i és una nena. Una nena simpàtica ingeniosa i decidida, amb problemes molt quotidians que es troba, per casualitat, un llibre ‘encanteris a les seves mans. Amb aquest llibre la Tina es converteix en una Superbruixa que li permet abordar una aventura rere d’altra. El ventall de llibres on La Tina és protagonista és llarga i té títols força engrescadors: La Tina i els pirates, La tina detectiu, al circ. Boja pel Futbol….

 • Flairosa, la bruixa dels sabons de Carles Sala i Vila publicat per Barcanova.

Darrerament a Vilafrondosa passen coses molt extranyes. El riu és brut i pudent, en Roc de can Xerrapeta no bada boca, i unes bèsties misterioses es passegen pels voltants del poble fent de les sevesl Tot fa pensar que el bruixot Nastapat ha tornat. La primera que s’adona que alguna cosa no rutlla és la Flairosa, la bruixa dels sabons màgics…. Però… els seu encanteris sabonosos, ¿Seran prou poderosos per combatre el malvat bruixot?

 • La bruixa grinyoladents de Tina Meroto publicat per OQO.

Tres germans s’endinsen en un bosc tenebrós, malgrat que la seva mare els havia advertit que hi vivia una bruixa dolenta amb dents de ferro. Aviat es fa de nit i no troben el camí de retorn. El més petit puja a un arbre i des d’allà descobreix una casa amb llum. Hi fan cap. Una velleta els obre la porta i els acull amb amabilitat, els dóna sopar i els ofereix un llit calent. Però el benjamí té una sospita terrible que no el deixa dormir…

 • La bruixa i el mestre de Mariasun Landa publicat per Barcanova.

La bruixa Desastre era maldestra i romancera. Els seus encanteris i bruixeries només tenien efecte entre els professors de les escoles: els convertia en ampolles de cava. Fins que va conèixer el mestre Roger i lamor va canviar completament la seva vida.

 • Jo vaig viure amb una bruixa de Teresa Martín, publicat per Tucán.

La Bea ens explica, a la seva manera, com és la seva vida… Pot ser tot seria normal si no fos que cada dia la seva mare la duu a casa de la bruixa… Allà, res no és allò que sembla…

 • Roberluxtina i la reunió de les bruixes de Xavier Vernetta publicat per Vaixell de vapor.

Les bruixes de la ciutat preparen la pitjor de les seves dolenteries: vendre joguines enverinades per fer mal. Quan la Valentina ho sap, decideix fabricar una nina robòtica genial, la Roberluxtina. La nina té molt èxit i tothom en vol una. Les bruixes, en canvi, no venen cap de les seves joguines. Estan totes ben enfadades!

 • La bruixa que anava en bicicleta de Elisabet Abeyà publicat per La Galera.

A la bruixa Serafina li agradava molt anar en bicicleta. Sobretot per les baixades, però com que anava vestida de bruixa el vent se li enduia el barret punxegut i li aixecava les set faldilles! Un dia que feia molt de vent les faldilles li van tapar la cara… i… voleu saber què li va passar? Doncs caldrà que llegiu aquest conte!

Ara un llibre amb el que podreu jugar a llegir les lletres i els pictogrames:

 • Bruixes de Soledad Candel publicat per Cruïlla.

En un racó fosc del bosc on els trons se senten dos cops i els llamps no es veuen ni de nit, hi ha la cova de la clotilde. Una matinada la Clotilde va tenir una visita. Era el mussol del Club de les bruixes que portava una carta per a la reunió anual: Com cada any, el dia 13 de febrer, ens trobarem al bosc del ratpenat per explicar les maleses que hem fet i triar la bruixa presidenta. Cordialment: Malèfica. Postdata, farem un piscolabis de canapès de cervell, de serp, de pipí de ratpenat…

BONA LECTURA!

Un comentario en “Bruixes al MCG

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s