Monstres!!!

Els monstres són els protagonistes aquesta setmana al MCG… i com cada setmana ens han visitat, no uns monstres, sinó un grup de nens i nenes de l’escola Vora del Mar que han participat a la tertúlia i a l’enigma…

Aquí us deixo unes quantes recomanacions MONSTRUOSSES!!!

 • Los Cowcumber de Kes Gray publicat per Bruño, 2011. (Niñera de monstruos, 4)

-Si los monstruos existen, ¿por qué nunca he visto uno papa?
-Porque nunca salen
-¿Y por qué no salen?
-Porque nunca consiguen cancuro para que se quede cuidando a sus hijos…

<<SE OFRECE CUIDADORA DE MONSTRUOS
PARA DESPUÉS DEL COLEGIO Y FINES DE SEMANA>>

Cuando Petronella Morton pone este anuncio en el periódico, su teléfono enseguida empezará a sonar… En esta aventura, Nelly va a cuidar a la pequeñita de los monstruosos Cowcumber… y de paso descubre los peligros de monstutele!!

 • ¡A mí no me comas! de Margarita del Mazo publicat per OQO, 2011.

De pronto, Mateo se despertó asustado. Había escuchado un ruido detrás de la puerta, donde estaban colgados los abrigos.
Miró hacia allí, pero solo vio una sombra… Abrió mucho los ojos, sin parpadear, y la sombra se transformó en un… ¡MONSTRUO!

 • L’home del sac (col·lecció El bagul dels monstres) d’Enric Lluch i Miguel Ángel Díez.

L’ofici d’home del sac ja no és el que era. Ni l’aspecte descurat ni la cara de roín són prou per a fer por als xiquets més revoltosos. I damunt estan massa prims per a menjar-se’ls!

 • Allà on viuen els monstres de Maurice Sendak publicat per Kalandraka.

Narra la història d’en Max, un nen juganer al que la seva mare castiga sense sopar. A la seva habitació decideix fer amb la seva imaginació un viatge al país on viuen els monstres, fins a convertir-se en el rei de totes les feres. Però, després d’un temps fent malifetes, en Max se sent molt sol i comença a trobar

 • Cosme i el monstre menjamots d’Isidro Ferrer publicat per Llibres del sol i de la lluna.

En Cosme estava ben preocupat, des de faia uns quants dies, cada vegada que agafava un llibre del prestatge de l’habitació i es disposava a llegir-lo tenia el mateix disgust: a cada història li faltaven paraules, mots que havien desaparegut misteriosament. Aquells contes que li agradaven tant, poc a poc s’anaven esborrant al davant dels seus ulls. Fins que un dia va descobrir qui s’emportava les seves paraules. Era el Cuc Pescatintes per portar-li al monstre menjamots, el monstres més poderós del bosc que com que no sabia llegir es pensaba que menjant paraules n’apendria.

 • Moonstres amb il.lustracions de JuanolO i textos de nois i noies

de 12 i 13 anys.

Un llibre amb un munt de monstres amb el que podreu passar una bona estona llegint els relats dels alumnes del JuanolO, que amb molta imaginació descriuen el qeu fan, on viuen, que mengen… llegiu-lo que riureu una bona estona.

 • Quan neix un monstre de Sean Taylor editat per Juventut.

Quan neix un monstre o bé és un monstre que habita els boscos llunyans, o be és un monstre que viu sota el teu llit. Si és un monstre que habita els boscos llunyans doncs ja està, però si és un monstre que viu sota el teu llit, aleshores hi ha dues possibilitats: o bé se’t menja o us feu amics i te l’enduus a l’escola. Si se’t menja, doncs ja està. Però si te l’enduus a l’escola, aleshores hi ha dues possibilitats o bé seu tanquil·lament, fa els deures i es converteix en el primer monstre que juga a l’equip de bàsquet de l’escola, o bé es cruspeix el director…

En fi, que si aquest és el teu llibre de monstres, hi ha dues possibilitats… o bé el mires sol i et parteixes de riure, o bé el mires acompanyat i us partiu tots de riure… en qualsevol cas, serà un riure monstruós!

 • Un monstre sota el llit de Angelika Glitz.

En Willy està segur que hi ha un monstre sota el seu llit. Encara no l’ha vist, però sap ben bé que hi és. Llavors se sent un soroll… mamaaaaaaaaaaaaaaaa crida en willy. I ni us penseu tot el que sortirà de sota el seu llit… al final la mare d’en Willy li demanarà que vagi al seu llit a dormir amb ella…

 • L’home del sac de Josep Maria Jové publicat per La Galera.

Aquest conte tot i no ser d’un monstre sí que és d’un personatge que sol fer molta por als nens i nenes, sobretot al protagonista d’aquesta historia. Un nen que de tant en tant veu un senyor que deixa un sac molt sospitós al davant de casa seva… La nit que li explica a la seva àvia, comencen a imaginar el que deu haver amagat dins aquell sac…

 •  Llibre màgic dels monstres de Thomas Brezina.

És l’aniversari d’en Max i els monstres de la casa dels horrors li regalen un llibre antic i polsós. De primer, ell està decebut, perquè s’imaginava  alguna cosa més emocionant. Però de mica en mica anirà descobrint que en un llibre hi poden passar les coses més emocionants del món. A més, aquest llibre és màgic. Sí, màgic. En Max hi trobarà 13 aventures esglaiadores on ell mateix serà el protagonista…

 • La casa del misteri de Carmen Gil editat per Combel.

Si vols conèixer uns monstres divertidíssims i ben estrafolaris, entra en aquest llibre i a més de passar-ho molt bé, el seu final sorprenent et deixarà bocabadat… un llibre de poemes de monstres ben monstruós…

Gínjol, sabríeu reconèixer un monstre si us en trobeu un? Doncs el conte Com reconèixer un monstre de Gustavo Roldán publicat per Thule et dona tot un seguit de pistes per si et trobes davant alguna cosa que podria ser un monstre assegurar-te de que ho sigui realment:

si les seves potes són enormes i peludes…
si la seva cua s’estén metres i metres…
si té escates tan dures com esglaons o si sota les celles te uns ulls de color groc i sobretot
si te una boca plena de dents i fosca com la gola d’un llop…

 • El monstruo de Ricardo de Julia San Miguel editat per Kalandraka.

El monstre que viu a l’habitació del Ricard te un ull al front, dos nassos, tres boques, quatre braços, cinc cames, sis melics, set orelles, nou barrets, deu dits a cada ma i quan el Ricard es posa el pijama, es fica al llit i apaga la llum…el monstre apareix i comença a fer-li pessigolles als deu dits dels seus peus amb els vint dits de les seves mans…

Per als bons lectors la col·lecció Els meus monstres de Thomas Brezina amb un munt de títols per triar…

I si voleu passar una bona estona escoltant poemes anoteu:

MUSICA I POEMES PER A PETITS MONSTRES Lola Casas


I per aprendre mooltes coses sobre els monstres: teniu el diccionari en imatges del món fantàstic, editat per Fleurus, un llibre de la col·lecció exploradores en 3d titulat Monstruos y seres fantàsticos amb el que podreu veure unes imatges en tres dimensions fantàstiques si us poseu les ulleres màgiques, editat per SM i també  la Guia de monstruos y otros seres fantásticos editat per Anaya.

BONA LECTURA!!

Un comentario en “Monstres!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s