Els amics i l’amistat protagonistes al MCG

Al Més content que un gínjol d’aquesta setmana els protagonistes són els amics… aquí teniu algunes de les recomanacions del programa:

  • Adéu, petit amic!, adaptat per Ignasi Roda i il·lustracions d’Helena Portella publicat per ING edicions, 2011.

Un dia la Sara va trobar un petit ànec acabat de néixer. Se’l va endur a casa i, dia a dia, el va cuidar fins que es va fer gran i fort. Tots dos es van convertir en grans amics. La Sara se l’estimava molt, però aviat el petit ànec va sentir la crida dels ànecs salvatges i la Sara va entendre que hauria d’enseyar al seu petit amic a volar…

  • L’eriçó bru. Anna Musons publicat per Intrepid Bus, 2011.

Aquesta és la història d’un eriçó que vivia a la muntanya, es deia Bru, i cada matí sortia de casa alegre i de bon humor a buscar menjar. Un bon dia mentre remenava les fulles del bosc buscant glans va sentir un soroll darrera uns matolls… Una història d’amistat entre un eriçó i un mussol.

A més del conte trobarue Les músiques de l’eriçó bru, un cd del grup Xerramequ Tiquis Miquis

  • Dia de bugada. Frédéric Stehr. Sant Joan Despí: Corimbo, 2011.

Més que una història tradicional, el llibre explica la trobada d’una nena petita amb cinc animalons que estan fent la bugada al riu. Sembla ser que cada dimecres es troben i ja tenen unes rutines establertes i fins i tot una cançoneta per fer menys feixuga la feina. La petita Elena de seguida s’apunta al grup i decideix tornar dimecres que ve.

 

  • Ladrón de gallinas. Béatrice Rodriguez. Barcelona: Libros del zorro rojo, 2009.

Un zorro rapta a una gallina y huye. El oso, el conejo y el gallo lo persiguen día y noche, por valles y bosques, a tavés del mar y del desierto, hasta que al fin, extenuados, le encuentran en su guarida… al parecer no siempre lo que ves es lo que parece.

Un álbum sin palabras que desafía las expectativas de sus protagonistas y de sus lectores. Ilustración tras ilustración, el libro nos mantiene en tensión para sorprendernos con un final que nos habla, al mismo tiempo, de una amistad conmovedora y de nuestras ideas preconcebidas, esas ideas que forzamos para que, a como dé lugar, casen con las caderas del mundo, cuando el mundo es mucho más ancho, complejo y caprichoso de lo que creemos.

  • La poma vermella. Feridun Oral. Barcelona, Joventut, 2008.

Un dia un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu, i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre. Però per més que va saltar, no hi va poder arribar. I va anar a buscar ajuda…

  • La guineu fa amics. Adam Relf.  Barcelona: Joventut, 2005.

A la mare de la petita guineu li agradaría que fes amics. La petita guineu recull pals, poems i intenta «construir» un amic. I encara que sembla que això no donarà cap resultat acaba per fer amics de veritat!

  • Els tres amics. Helme Heine. Barcelona: Barcanova, 2002.

Hi ha moltes granges al món, però no n’hi ha cap com la del Bonestar. Allà viuen molt bé el Cesc Gall, en Joan Ratolí i en Silvestre Gras, tres grans amics que van junts per tot arreu… Els agrada parlar fins a mitjanit; però, què poden fer perquè l’endemà en Cesc Gall es desperti ben d’hora?

 

Altres lectures al voltant de l’amistat:

-Ramón, Estrella. Segrestats d’incognit. Madrid: Alfaguara, 2002.

-Morgenstern, Susie. Les dues meitats de l’amistat. Barcelona: Cruïlla, 2006.

-Morpugo, Michael. El regne de Kensuke. Barcelona: La Magrana, 2003.

-Munson, Derek. Pastís per a enemics. Barcelona: Joventut, 2004.

-Ramón, Estrella. Segrestats d’incognit. Madrid: Alfaguara, 2002.

-De Semet, Marian. M’he quedat tancada. (Sant Cugat del Vallés): Símbol, 2003. (Simbolet).

BONA LECTURA!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s