El viatge de l’Olaj

Ahir quan vaig arribar a casa em vaig trobar amb una agradable sorpresa. M’havien envia’t des de l’editorial Kalandraka/Hipòtesi, un exemplar d’aquest conte: el IV Premi Internacional COMPOSTELA per a àlbums il·lustrats d’enguany! El viatge de l’Olaj de Martín León Barreto.

El Víctor estava impacient per començar la lectura d’abans d’anar a domir però estava tan cansat que li van caure les parpelles abans de tocar-li el cap el coixí. Així que aquest matí, només llevar-se m’ha recordat que havíem de fer la lectura del conte abans d’anar a escola. S’ha vestit a tota pressa, ha esmorzat i s’ha rentat les dents i amb el conte a la mà m’esperava al sofà per començar amb la lectura…

L’Olaj és un personatge ben curiós que viu en un planeta molt petit, dins una casa molt gran. Així comença un relat d’aquest que agraden tant als menuts, d’estructura repetitiva i circular on l’Olaj al llarg de la seva singladura va trobant diferents personatges, tots ells molt curiosos: un peix que te la cua al cap, un cavall alat, un tigre irisat… tot un seguit d’animals que l’acompanyaran en el seu camí.

Voleu saber què fins on arribaran? Nosaltres ja ho hem fet, i el Víctor tot content ha marxat a l’escola amb el conte sota el braç per ensenyar-lo als seus companys…

Un llibre recomanable per a primers lectors i també per als mé petits, amb unes il·lustracions molt acolorides que atreuen per la seva calidesa i harmonia. L’autor que alhora és l’il·lustrador juga amb les formes i el llenguatge d’una manera molt acurada per arribar a tots els lectors.

Moltes gràcies a l’editorial per fer-me arribar l’exemplar!

BONA LECTURA!

One thought on “El viatge de l’Olaj

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s