Amb el Ricardo Alcántara i el Gusti

Aquest matí, el Ricardo Alcántara i el Gusti, han presentat a la Cardona el llibre Les fosques criatures editat per cromosoma. Amb aquest títol, tanca una trilogía que va veure la llum al 2007 amb el primer volum: El xaman de la tribu i La princesa captiva que el va seguir al 2009.

El Ricardo ens ha explicat com va conèixer un veritable xaman a l’Uruguai (tot i que segons ha dit físicament no ho semblava perquè tenia els ulls blaus), que li va demanar que plasmés en un llibre com viuen, la seva relació amb la vida espiritual i els seus costums. Tot i que la novel·la es va resistir una mica al final va sorgir de la seva imaginació i ara, uns anys després ja ha publicat la tercera part… Continuarà? doncs és una pregunta que se’ns ha quedat al tinter, però no dubteu en que ho esbrinaré!

El Gusti ens ha regalat unes meravelloses il·lustracions a través e les descripcions dels personatges de la veu del Ricardo: Guineu, Mico i Colibrí… Tres nens que van nèixer la mateixa nit. Un d’ells estava destinat a ser el futur xaman de la tribu.

El Gusti, ens ha desvetllat que somiava amb ells, però que mai els va arribar a veure la cara. Ara entendreu el perquè tots els personatges apareixen com desdibuixats. Un motiu és aquest, i l’altre que la seva intenció era que els poguéssiu reconèixer únicament pel seu perfil, i és ben cert que ho ha aconseguit!

Abans de finalitzar els nens i nenes que han participat a l’activitat s’han endut un valuós regal. Una ilustració del Gusti amb l’animal de la selva que han triat… Jo m’he colat entre els infants (jeje) i li he demanat un peix, és clar! i ja sabeu quins peixos hi ha a la selva…

Ha estat un plaer conèixer a aquest tàndem, us animo a que els aneu a veure i que mireu el vídeo que van fer per presentar la primera part de la trilogia. Si el voleu veure clicleu sobre la imatge:

2 thoughts on “Amb el Ricardo Alcántara i el Gusti

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s