EL CIRC!

El circ és un espectacle itinerant, és a dir que està sempre en moviment viatjant d’un lloc a l’altre. Les funcions es fan dins una carpa que és com una tenda de campanya gegant on hi cap moltíssima gent i al mig hi ha la pista on actuen els acròbates, els malabaristes, els pallassos… la pista normalment és rodona i hi ha alguns circs que tenen fins a tres pistes on fan espectacles a l’hora.

Les recomanacions d’aquesta setmana no podien començar amb un altre conte que aquest:

Charlie nas de llautó d’Anna Obiols editat per Destino..

Un album il·lustrat en homenatge a un pallasso molt especial. En  Charlie Rivel. Segur que molts de vosaltres ja sabeu qui és, oi? I és que en Charlie Rivel va ser un pallasso molt famós que va neixer aquí a Cubelles un dia de Sant Jordi, el 23 d’abril de fa moooolts anys, al 1896.

A més us he de dir que vaig tenir la gran sort de conèixe’l i quan era petita vaig estar vàries vegades a casa seva. El Josep, que era així com es deia en Charlie Rivel era molt amable amb els nens i nenes que anàvem a casa seva a veure’l.

Es va fer molt famòs i sempre que pujava a l’escenari feia un odol molt característic. Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Sempre vestia amb una samarreta llarga de color vermell i portava una cadira i una guitarra. En Charlie rivel, va ser anomenat el millor pallasso del món

En castellà podeu llegir

Sueños de circo de Joxan Ormazabal publicat per Faktoria k de libros.

La protagonista d’aquest conte està molt il·lusionada perquè la seva àvia li ha dit que aniran a veure el circ, el gran circ mundial. Totes dues plenes d’alegria van anar a l’estació a agafar el tren que les portaria a veure l’espectacle al centre de la ciutat, pel camí s’adormen i la nena somia amb un circ tot fet de núvols, la carpa, els pallassos, els malabaristes, els elefants… tots excepte ella eren fets de núvols blancs i esponjosos fins que la calor del sol va desfer els núvols i ella es va quedar sola dalt del cel…

Una altra història on apareix un barret, és el conte de la Montse Balada que fa poquet va venir a saludar-vos al més content que un Gínjol amb el títol: He trobat un barret del Cep i la Nansa. Escolteu-lo a la secció pessigolles del programa MÉS CONTENT QUE UN GÍNJOL del día 16.

La familia C de Pep Bruno publicat per Kalandraka.

Entreu i contempleu, senyores i senyors, nens i nenes, l’inigualable, el fins avui mai vist espectacle de la família C que, tot fent servir només la seva imaginació, sense xarxa, sense cap mena d’artifici,

sense que hi hagi gat amagat, aconsegueix omplir de color fins i tot els dies més grisos!

A la família C (C de circ?) li agrada l’ambient del circ i tot allò que és possible o impossible. Viuen una vida aparentment normal, però si us hi fixeu, veureu que fer l’esmorzar o anar a treballar pot esdevenir una gran aventura.

Un altre conte amb molt de sentiment sobre un circ és el que porta per títol:

Conte de riure, conte de plorar de Joles Senell publicat per Cruïlla.

En Noh i en Var són dos germans plens d’alegria i els agrada que tots els nens i nenes també ho estiguin, per això fan de pallassos al circ. Amb el seu circ de l’alegria recorren pobles i ciutats fent riure tothom. Fins que un dia van a actuar a un país on hi ha guerra i la seva alegria es transforma en tristesa…

Rovelló al circ

Una altra aventura d’en Rovelló, un gos que de ben menut és acollit en una masia on juga, caça i es fa amic de les bèsties i les persones que conviuen amb ell. L’atzar el porta un dia a actuar en un circ, allí aprendrà moltes coses, com per exemple que no tothom és amic seu…

Recordeu: Rovelló al circ de Josep Vallverdú editat per La Galera.

Per als més petits.. el circ de Cristina Losantos per passar una bona estona aprenent un munt de coses sobre el circ…

I per als que voleu saber moltes coses del circ un llibre de la col·lecció mon meravellós de SM el circ i un amb imatges en 3D del circ de la col·lecció exploladores en 3D titulat El circo… si a més us agrada la màgia, trobareu un munt de trucs al gran llibre de màgia de les tres bessones editat per cromosoma.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s