La setmana del cargol! MCQ1gínjol

Els cargols tenen fama de tranquils i espantadissos…Trobar cargols als contes com a protagonistes no és tan fàcil com amb d’altres animals, tot i així a les llibreries i biblioteques trobareu força contes on surten cargols.

Pensem en noms de cargols que coneguem? Mmmmmmmm, mmmmmmmm… Uix, què difícil!!
Bé… Hi ha el cargol bover, el de la cançó… Hi ha un cargol que segur que molts de vosaltres coneixeu i que viu dins d’una pinya sota el mar… és clar! Una mascota ben estrafolària la del Bob esponja, oi? el Gari… Pels fans d’aquest personatge tan característic sapigueu que ja s’ha publicat algun conte on trobareu al Gari.

Trobareu un cargol ben despistat al conte M’he perdut! escrit i il•lustrat per un bon amic, en JuanolO, del Cep i la Nansa edicions. D’aquest conte no us desvetllaré gaire cosa perquè després l’escoltarem… ja veure-ho quina aventura, la del cargolet despistat!!

El que sí que us puc dir d’aquest conte és que es pot llegir de moltes maneres… podem llegir les imatges, poem llegir-lo en veu alta i podem llegir-lo amb les mans… Sí, sí, ho heu sentit bé, es pot llegir amb les mans!

Perquè els contes de la col•lecció Ginjoler inclouen una adaptació a la llengua de signes catalana, que és la llengua de les persones sordes a Catalunya.

Amb aquest conte podeu aprendre moltes paraules en llengua de signes i podreu cantar la cançó del cargol treu banya amb les mans…

Un altre conte que segur que us agradarà, és el que va escriure Leo Leoni, titulat La casa més gran del món, on el protagonista, un cargolet molt inquiet un dia va dir al seu pare que de de gran volia tenir la casa més gran del món. Quina vegenada! Li va contestar el seu pare, que era el cargol més savi de tots… aleshores el pare cargol li va explicar la història d’un altre cargolet que com ell un dia va desitjar tenir la casa més gran del món… Us imagineu un cargol amb una casa tan gran que no li permeti passejar pel jardí i les fulles més fresques?

Com sempre, un de clàssic… El cargol i l’herba de poniol una rondalla catalana.

El cargolet vol anar a veure el forat per on surt el sol i de tant caminar li agafa un mal de panxa molt fort, així que decideix buscar una herbeta de poniol per fer-se una sopa. Però aquella herba que ha trobat està massa arrelada al terra i no hi ha manera d’arrencar-la… poc a poc apareixeran diferents animalons que el voldran ajudar… un escarbat, un esquirol… molts… penseu que ho aconseguiran? Llegiu el conte i descobriu com acaba aquesta història!!

Altres contes que us vull recomanar amb cargols:

Llibres joc, per jugar per als més peques: ¿Un caracol? On haureu de descobrir qui s’amaga al darrera de cada imatge. Però tingueu en compte que no tot és el que sembla.

O el contes de la col•lecció ditets titolat: Cargol treu banya amb el que podreu cantar la cançó a l’hora que jugueu amb el conte posant els ditets als forats.

I per als que ja sabeu llegir:

Un cargol fabufantàstic d’Eulàlia Canal editat per Barcanova. El Cargol protagonista d’aquesta aventura viu al camp amb les seves amigues, la Vaca, l’Oca i la Cabra. La Vaca és amorosa i es preocupa per tothom. L’Oca i la Cabra són una mica esbojarrades, fan molt de xivarri i es fiquen pertot arreu i el cargol de vegades es troba una mica sol així que haurà de fer nous amics… si voleu esbrinar com ho aconsegueix ja sabeu el què heu de fer…

I acabem les recomanacions amb un llibre en castellà:

Don caracol detective de José Francisco Viso, editat per Bruño. Un cargol molt savi que amb l’ajuda del seu ajudant la «lobriz Eustaquio» han d’esbrinar qui està robant el menjar dels animals del bosc, un llibre de misteri i humor que us farà passar una bona estona.

BONA LECTURA ENCARGOLADA!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s