LA GRAN ESTRENA!!

Més content que un Gínjol s’estrena avui dimarts 28 de setembre… Recordeu que el podeu escoltar a través del PODCAST de l’emissora de Ràdio Cubelles.

Aquest és el contingut del primer programa:

ENDEVINA, ENDEVINARÀS? Escolta les pistes i endevina qui és el personatge de la setmana.

LES PISTES:
– Són funambulistes.
– Els bigotis els fan de ràdar.
– S’orienten pel nas.
– En un any poden tenir més de 1000 fills i nets
– Els Romans criaven fagines per caçar-los
– Relacionats amb les biblioteques

EL POEMA
Rosegues
a tort i a dret
fent forats
sense mesura.
Quina potent dentadura!

Segur que ja heu descobert de qui estem parlant…Doncs sí, parlem de…RATOLINS!!! Els ratolins i les rates són els protagonistes d’aquesta setmana.

QUÈ T’EMPATOLLES!! Què qui? Què què? Què co? Aquesta la diré jo!!

Uns ratolins afamats i trapelles es passegen pel graner d’en Pere Sabatot. El seu gat els veu i els comença a comptar, veiam, -dos ratolins davant de dos ratolins i dos ratolins darrera de dos ratolins… Quants ratolins ha vist el gat?

Al final del programa ho desvetllarem!!

QUI ÉS QUI EN ELS CONTES: descobreix el protagonista de la setmana, anècdotes, curiositats i llibres recomanats.

La sorprenent i veritable història d’un ratolí anomenat Pérez de l’editorial Siruela. Hi trobaràs la resposta a totes aquestes preguntes, que sempre et fas quan et cau una dent. I a alguna altra que no et fas…

Això sí, si voleu conèixer un ratolí ben despert i espavilat pregunteu-li al Senyor Maxwell i que us expliqui el què li va passar quan va anar al seu restaurant favorit, l’urpa afilada, a celebrar el seu ascens. El Senyor Maxwell és un gat així que ja us podeu imaginar quin serà el plat estrella de l’urpa afilada… sí, sí… els ratolins vius… però el senyor Maxwell mai s’hauria imaginat el que li va passar amb aquell ratolí viu que li van portar a taula el dia del seu ascens… una història ben divertida us ho asseguro… El ratolí del senyor Maxwell

D’altres ratolins interessants són els 7 ratolins que tot i ser cecs van descobrir què era allò tan gran que havien trobat… era una columna? O una serp?  O una muntanya gegantina?? No, no, no era res de tot allò…

Però una vegada posat en comú el que van ensumar i tocar els set amb el seu nas i els seus bigotis els va donar la resposta. Set ratolins cecs

Tot i així de vegades els ratolins no són massa intel·ligents en els contes… recordeu el conte clàssic de la rateta que escombrava l’escaleta?… ella tan bufona, tan presumida volent trobar el pretendent perfecte i mireu que li va passar quan va decidir casar-se amb aquell gat que tenia una veu tan suau i melodiosa… ui, ui, ui!!!

O en Juan Rata, el protagonista del conte Sopa de nada, un ratolí que viu dins un palau de marbre al desert de Nohaynada on un matí apareixen  una guineu i a un gat amb mooolta gana i per no voler-los ajudar, una Sopa ben curiosa li van cuinar.

Hi ha un parell de llibres per jugar per als més peques: ¿Un ratón? On haureu de descobrir qui s’amaga al darrera de cada imatge. Però tingueu en compte que no tot és el que sembla. I un altre que es diu Corre, corre ratolí… on caldrà que feu córrer el ratolí mentre llegiu, o us llegeixen aquesta història i On és el ratolí?

Pels que esteu començant a llegir. En lletra de pal hi ha la col·lecció del Ratolí Serafí: Aprèn amb el ratolí Serafí, per aprendre moltes paraules el oficis, el camp, el cos, el mar, els animals…

I per als que ja llegiu molt i molt bé, també podeu passar una bona estona amb el conte De qui te por el ratolí? I com no la col·lecció d’aventures del Gerónimo o de la Tea Stilton. O el conte He trobat un barret escrit per una cubellenca i bona amiga, la Montse Balada que ens regala aquesta història de circ i màgia on uns ratolins de color verd donaran més d’un ensurt als protagonistes d’aquesta història.

Per llegir abans d’anar a dormir: els contes del Carl Norac publicats per Corimbo que tenen com a protagonistes a una família de ratolins… uns contes molt tendres plens de sentiments.

L’illa de les carícies, Hola reina, M’estimes o no m’estimes, les paraules dolces… n’hi ha molts i tots us encantaran a petits i a grans.

I si voleu saber moltes coses de ratolins hi ha un llibre de la col·lecció MINI ZOO de cruïlla que ens explica un munt de coses dels ratolins.

Si us voleu posar en contacte amb el programa aquest és el correu:

mescontentqueunginjol@gmail.com

Fins la setmana vinent!!


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s